Hemma
MODO
MODO
Borta
Björklöven
IFB

Björn Hellkvist inför derbyt mot Björklöven

28 januari 2020 15:12
Herr

MODO Hockey tar emot IF Björklöven för det fjärde och sista mötet i HockeyAllsvenskan 2019/2020. Pucken släpps 19:00 där det närmar sig fullsatt i Fjällräven Center. "Vi går in i matchen med en riktigt go känsla där det ska bli kul som bara den", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey tar emot serieledarna Björklöven för match på onsdag kväll i Fjällräven Center. Säsongens tidigare möten har slutat med seger på övertid för Björklöven (3-2) i det första mötet i Umeå. I Fjällräven Center vann MODO med 3-1 innan Björklöven vann det senaste mötet efter straffläggning för två poäng genom 4-3. MODO Hockey har därmed tagit fem poäng i de interna drabbningarna medan Björklöven tagit fyra.

– Jag tycker att förra gången som Björklöven var här var de mer "incheckade" från start än vad vi var. Det vill vi självklart undvika den här gången, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– I matcherna som varit i Umeå har vi varit det spelförande laget och sett till 60 minuter i de matcherna tycker jag att vi varit det något bättre laget. Björklöven har ändå lyckats tagit matcherna till övertid och vinna, vilket är starkt och bra gjort.

"Ska vara intensiva högt upp i banan"

Björklöven toppar HockeyAllsvenskan 2019/2020 och gör det med 95 inspelade poäng på 40 matcher. MODO Hockey innehar andra plats i tabellen med 88 poäng medan Timrå IK ligger på tredje plats med 78 poäng.

– Vi tänker inte längre fram än att vi ska möta Björklöven på hemmaplan på onsdag och där spela om tre poäng. Det ska inte behövas någonting annat som motivation inför matchen, säger Hellkvist och avslutar:

– Vi måste sätta de spel som vi har tränat på då vi vet hur de spelar och vilket spelsystem de håller. Vi ska även vara intesiva högt uppe i banan och vinna tillbaka många puckar.

Läget i MODO Hockey

Joakim Hagelin och Tiommy Enström kommer inte till spel på grund av skador. Mattias Norldinders medverkan är tveksam då han klev av tisdagens träning. Tobias Enström är dock tillbaka i full träning och lagkaptenen har större möjlighet att spela i derbyt.

Till MODO Channel

Kom i tid och färga Fjällräven Center röd

Vi uppmanar alla att komma i god tid till matchen då visitation av samtliga besökare sker innan entré. Besökare utan giltig biljett (ålder, kategori, sektion etc.) kommer att nekas tillträde till matchen. Se skyltning utanför arenan angående entré bortalag.

Det kommer att bli en härlig stämning på matchen då vi även väntar många bortasupportrar. Vi uppmanar därför alla MODOiter att komma klädda i rött - Fram med matchtröja och halsduk så färgar vi tillsammans hela Fjällräven Center!

Förköp biljetter på modo.ebiljett.nu

MODO-souvenirer på modohockeyshop.se

Varmt välkommen till hockeyfesten!