Hemma
MODO
MODO
Borta
Södertälje
SSK

Björn Hellkvist inför onsdagens hemmamatch mot Södertälje

4 februari 2020 16:40
Herr

MODO Hockey möter Södertälje SK hemma i Fjällräven Center på onsdag kväll för det sista mötet i HockeyAllsvenskan 2019/2020. "Vi har fokuserat på ingångar i anfallszon, special teams och spelet i anfallszon. Vi är taggade inför nedsläpp", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från förlust på bortaplan mot Mora IK där matchen slutade 5-4 efter två snabba MODO-reduceringar i slutet av den tredje perioden. Det var MODO Hockeys andra förlust sett till de nio senaste matcherna och laget har efter 42 spelade omgångar av 52 samlat 91 poäng för en andra plats i HockeyAllsvenskan 2019/2020.

– Den senaste matchen mot Mora var rakt igenom en ganska dålig insats där vi är besvikna på den mentalitet vi gick in i matchen med. Det kändes som att Mora krigade ut oss och det ska inget lag göra, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Vi var möjligtvis lite "fat and happy" och det var definitivt inte Mora, hatten av. Men samtidigt måste vi ge oss själva ris.

"Varit konstiga matcher men vi blickar framåt"

Södertälje är inne i en bra trend och kommer till spel med tre raka segrar. Vinst över Mora på bortaplan, över Timrå IK på hemmaplan och senast Karlskrona på hemmaplan gör att laget nu har 60 inspelade poäng och ligger på en sjunde plats i tabellen.

De tidigare mötena mellan MODO Hockey och Södertälje SK har varit riktiga målfester där SSK vann det första mötet på hemmaplan med 6-2 innan MODO revanscherade sig med 9-3 hemma i Fjällräven Center. Den senaste matchen i Södertälje slutade 4-6 till MODO Hockey. Målskillnaden i de tre tidigare matcherna är därmed anmärkningsvärda 17-13.

– Det har varit rätt konstiga matcher den här säsongen mot Södertälje. En match gjorde de mål i varje powerplay de hadde och i nästa match var det vi som gjorde mål på varje chans. Det har varit speciella matcher men det är en unik händelse och en unik match imorgon där vi inte kommer att fokusera på det som har varit utan istället blicka framåt, kommenterar Björn Hellkvist till MODO Channel och avslutar:

– Det blir våra ingångar i anfallszonen som blir viktiga för oss tillsammans med drivet på mål. Vi ska båda skapa fler målchanser men även se till att skapa oss mer tid i anfallszonen.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Flera spelare är dag för dag med skador och därför tas laget ut på matchdagen.

Johan Pettersson är inlånad från Kalix HC och var med på träningen samt är spelklar till onsdagens hemmamatch (Intervju i MODO Channel). Spelklar är även nyförvärvet Iikka Kangasniemi som anländer till Örnsköldsvik på tisdag kväll. Joakim Hagelin och Tommy Enström kommer inte att vara tillbaka i spel den närmaste veckan.

Biljetter till kommande hemmamatcher

Det återstår flera publikfester att se fram emot i Fjällräven Center innan HockeyAllsvenskan 2019/2020 är färdigspelad. Till onsdagens hemmamatch är flaggförbudet upphävt och ståplats har lovat fest från nedsläpp till slutsignal. Kommande måste-match att vara på plats för är när Sture Anderssons förtjänstfana hissas till taket inför mötet mot Timrå IK onsdagen den 12 februari!

Biljetter till kommande matcher på modo.ebiljett.nu