Hemma
Almtuna
AIS
Borta
MoDo
MoDo

Björn Hellkvist inför onsdagens bortamatch

18 februari 2020 15:40
Herr

MODO Hockey reser till Uppsala för möte mot Almtuna på onsdag kväll när slutspurten av HockeyAllsvenskan 2019/2020 nu är igång och det endast återstår sex matcher. "Vi har tränat kampövningar, strategier i försvarsspel och powerplay då det kommer att bli avgörande i matchen", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför bortamötet.


MODO Hockey kommer senast från seger på hemmaplan mot Västerås där fredagens match i Fjällräven Center slutade 4-0 efter mål av Patrik Karlkvist (2) och Jonathan Johnson (2). Patrik Bartosak räddade samtliga 26 skott han fick mot sig för sin första hållna nolla i MODO Hockey.

– Det var en jättebra match sett ur ett arbetsetiskt perspektiv fram till att vi leder med 4-0. Sen gillar jag inte att vi släpper till två mot ett-lägen efter det för fram till och med det hade Västerås väldigt få klara målchanser. Men, det finns kanske naturliga orsaker till att vi släpper lite på fokus efter 4-0, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter med att berömma målvakten Bartosak:

– Både matchen mot Timrå och nu i segern över Västerås var han ruggit bra i där han hade otur med två skitmål i mötet mot Timrå. Men det är sånt som händer och med- och motstudsar brukar jämna ut sig.

"Spela i hög kvalité i en hög fart"

Nu väntar slutspurten av HockeyAllsvenskan 2019/2020 då det återstår sex matcher av grundserien. Nästa utmaning för MODO Hockey sker i Uppsala på onsdag kväll med säsongens fjärde möte mot Almtuna. De tidigare matcherna har slutade med idel segrar för hemmalagen då MODO vunnit i Fjällräven Center med 5-0 och 6-3 medan Almtuna vann senaste matchen i Uppsala med 2-0 i omgång 24.

– Det är klart att vi ser fram emot matchen och det ska bli härligt att resa söderut för en god bit mat ikväll, sen video imorgon innan vi siktar på att köra över dem, sammanfattar Hellkvist innan han avslutar:

– Vi måste ha bra struktur i allt vi gör och spela i hög kvalité i en hög fart. Vi måste vara noggranna och ta puckarna mot mål hela tiden där vi även ska nöja oss med tekningar i offensiv zon och inte varje gång måste kreera. Jag älskar offensiv ishockey, men ibland måste man även vara smart och "spela på klockan".

Fler klipp i MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Joakim Hagelin och Tommy Enström är fortsatt utanför truppen på grund av skador. Anton Öhman är sjuk och missar även han matchen. Johan Pettersson, lån från Kalix, har åter tränat med laget och åker till Uppsala där MODO kommer att spela med sju backar och tretton forwards.

Hockeyfredag på fredag i Fjällräven Center

På fredag är Hockeyfredag tillbaka med AW från 16:00 och Efterfest i Guldbaren då Kristianstad gästar Fjällräven Center. Det återstår endast två hemmamatcher av HockeyAllsvenskan 2019/2020 och du är varmt välkommen till Örnsköldsviks största mötesplats!

Biljetter till hemmamatcher på modo.ebiljett.nu