Hemma
Luleå/MSSK
LHF/MSSK
Borta
MODO
MODO

Förlust i premiären trots storspel av Peslarova

13 september 2019 21:50
Dam

SDHL-premiären slutade med förlust mot Luleå Hockey/MSSK på bortaplan där hemmalaget segrade med 3-0. MODO Hockey svarade för en bra start i matchen men lyckades inte hela vägen offensivt där bäst i laget var målvakten Klara Peslarova som svarade för 37 räddningar.


MODO inledde kvällens premiärmatch på bästa sätt och skapade flertalet chanser i inledningen av den första perioden utan att kunna överlista Sarah Grahn i hemmalagets kasse. Istället var det hemmalaget som tog ledningen i matchen när Michelle Karvinen tog tillvara på chansen som dök upp och gjorde 1-0 efter 16:30 i den första perioden.

Den andra perioden saknade inte chanser för fler mål där underhållningsvärdet var högt och stolparna räddade båda målvakterna. MODO-målvakten Peslarova var lysande matchen igenom och var på rätt plats för hela 37 räddningar i matchen. Men i den tredje perioden kunde hemmalaget svara för två raka mål, det tredje i powerplay, på styrningar från backskott. Peslarova hann med att rädda ett straffslag i slutskedet av matchen där MODO förlorade med 3-0 efter den totalat skottstatistiken 40-11.

"För långa byten i den andra perioden"

Efter matchen kommenterade MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund premiären på följande sätt.

– Jättebra start där vi spelade exakt som vi ville och där får vi även ett kvitto på vad vi kan. Vi skjuter väldigt många skott utanför under hela matchen men i den andra perioden drar vi på oss onödigt långa byten där vi till sist inte orkar spela så intensivt som vi vill, vilket stjälper oss efter det. Vi spelar även en fjärdedel av matchen i stort sett en spelare kort och då börjar det även att hacka, kommenterar Edlund och avslutar:

– Vi förlorar skotten stort men spelar samtidigt väldigt uppoffrande, inte minst i boxplay där jag är väldigt nöjd med hur vi styr undan de farliga lägena till största delen. Klara var svinbra mellan stolparna och där har vi verkligen ingenting att anmärka på där hon gav oss chansen att vinna matchen.

Nu väntar en veckas träning för MODO Hockey där omgång två spelas på bortaplan mot SDE lördagen den 21 september. Hemmapremiären sker helgen 28-29 september med dubbelmöte mot Göteborg.

Spelschema SDHL 2019/2020