Hemma
SDE
SDE
Borta
MODO
MODO

Utvisningar förstörde dagen för MODO Hockey

21 september 2019 19:20
Dam

MODO Hockey fick en riktigt fin start i säsongens andra match i SDHL då man tidigt tog sig fram till tvåmålsledning, men i den tredje perioden drog MODO på sig flera utvisningar och SDE kunde vända underläge till seger med 4-2 efter periodsiffrorna 1-2, 0-0, 3-0.


MODO Hockeys resa i SDHL fortsatte under lördagseeftermiddagen då man i säsongens andra match tog sig an SDE på bortaplan. Gästande MODO fick en bra start på matchen och spelade bra genom hela den första perioden, vilket även skulle leda till att man hade ledningen med 2-1 efter 20 minuter.

MODO Hockeys mål kom inom blott 55 sekunder i mitten av den första perioden när först Ronja Mogren skickade in 0-1 och där efter var det Lore Baudrit som satte 0-2.

Utvisningar blev MODO Hockeys fall

Uddamålsledningen från första perioden stod sig även genom den andra perioden, en period där spelet var klart i MODO Hockeys fördel. Men trots ett stort skottövertag ville pucken inte in för gästerna. Perioden präglades av utvisningar åt båda håll och just utvisningar skulle bli det som avgjorde matchen till SDE:s fördel.

Den tredje perioden var drygt tre minuter gammal när SDE kvitterade till 2-2 och inom loppet av sju minuter hade hemmalaget vänt 1-2 till 4-2. De två sista målen i matchen kom när SDE spelade fem mot fyra efter att MODO Hockey dragit på sig två utvisningar för illegal hit.

MODO Hockey hade ett skott i ribban i jakten på en reducering men närmare än så kom man inte och förlusten skrevs till 4-2. För MODO är det snabb chans till revansch då man i morgon möter AIK med start 15:00.