Hemma
MODO
MODO
Borta
Göteborg
GHC

Skön vändning gav tre poäng för MODO Hockey

28 september 2019 19:15
Dam

Två snabba mål, med blott 13 sekunder mellan, i mitten av den tredje perioden såg till att MODO Hockey vände underläge 2-3 till seger med 4-3 och med det de tre första poängen i SDHL.


Det har varit en tuff inledning för MODO Hockey i starten av den här säsongens SDHL, där laget förlorat de tre första matcherna, samtliga på bortaplan. När det under lördagen var dags för säsongens första hemmamatch så blev det en tung inledning där gästande Göteborg tog ledningen efter drygt fyra minuter, ett mål som kom i powerplay.

MODO Hockey vann skotten i den första perioden men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna och Göteborg hade ledningen efter 20 minuter, en ledning som man sedan utökade i början av den andra perioden.

Viktigt mål sent i mittenakten

MODO Hockey ökade tempot och till slut kom reduceringen när Agata Sarnovska skickade in pucken efter knappt sex minuter. Forceringen kom dock av sig på grund av ett par utvisningar och Göteborg såg länge ut att ha två måls ledning in i sista perioden, detta efter ett mål med halva matchen spelad.

Men när Katia Clement Heydra bröt sig loss och skapade ett friläge blev hon kraftigt upphakad och straffen var ett faktum. Den straffen tog Clement Heydra själv hand om och hon gjorde det på ett otroligt vackert sätt, där hon lurade målvakten fullständigt.

Vändning till seger med snabba mål

Den sista perioden var hemmalagets bästa och när man skruvade upp tempot hann inte riktigt Göteborg med. Kvitteringen kom efter 8:35 när Nathalie Lidman skickade in 3-3 och vändningen fullbordades bara 13 sekunder senare när Marion Allemoz satte 4-3.

— Det känns fantastiskt skönt att kliva av med tre poäng i dag, det har vi längtat efter. Sedan ser det kanske inte ut som vi ville, men i januari kommer ingen bry sig om hur det såg ut, då är poängen de viktiga, säger huvudtränare Björn Edlund efter matchen.

— Jag tippar på att det är lite nerver som ställt till det. Vi har stressat upp oss i onödan och ibland blivit lite för passiva när vi inte ska vara det. Inledningen har skapat nån typ av stress, trots att det sett bra ut på träningarna. Vi har höga toppar, men dalarna blir för djupa, fortsätter Edlund och avslutar:

— Det är mentalt starkt att kunna vända den här matchen och nu får vi njuta lite för att sedan ta med oss det här.

Ny match redan under söndagen

Någon lång tid att njuta av segern blir det dock inte för redan i morgon drabbas de två lagen samman igen, när de möts på nytt i Fjällräven Center med start 12:00. Pass på att njuta av hockey i toppklass, biljetterna till matchen köper ni på plats i entrén.