Hemma
Brynäs
BIF
Borta
MODO
MODO

Björn Edlund inför helgens bortamatcher

3 oktober 2019 15:00
Dam

MODO Hockey kommer från två raka segrar på hemmaplan inför helgens bortamöten mot Brynäs IF och Leksands IF i SDHL. "Vi börjar komma något på spåren och hittar mer rätt där vi dessutom fått tillbaka spelare från sjukdom. Det blir bättre och bättre ju längre säsongen gått och vi ser fram emot det som väntar", kommenterar huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel.


MODO Hockey kommer från två raka segrar i helgens hemmamatcher där vändningen och tre poäng mot Göteborg i lördags följdes upp av ytterligare tre poäng mot samma motstånd under söndagen.

– Sett över båda matcherna förtjänar vi att vinna och det var skönt att få utdelning och poäng. Göteborg är ett bra lag och det finns inget lag man kan tro att man kan slå. Första matchen vänder vi till en seger där alla steppade upp, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel och fortsätter:

– I den andra matchen var det som att vi bestämde oss för att gasa från start där vi gör helgens bästa period i inledningen av den andra matchen. Tyvärr slappnade vi av i den tredje perioden där vi går bort oss och snabbt får två mål emot oss. Men det var en skön helg när vi fick med oss alla poäng.

Nu väntar två bortamatcher när MODO Hockey på fredag kväll möter Brynäs IF innan lördagen innebär bortamatch mot Leksands IF.

– Det är hårt jobb som gäller från första start där vi inte ska ge ett puckskickligt Brynäs några ytor. Vi vill jobba fast oss i anfallszon och vara aggresiva i spelet, säger Edlund till MODO Channel och avslutar:

– Jag tror det blir två olika matchbilder där Brynäs har individuellt skickliga spelare medan Leksand har mer av en lagmaskin. Men vi lägger fokus på vårt spel där vi ska krypa ytor och sen vara snabba när vunnit puck. Sen vill jag se bättre spel framför målen där jag vill se att vi steppar upp på de punkterna.

Läget i MODO Hockey

Amanda Ahlm är fortsatt frånvarande på grund av sjukdom medan Erica Rieder drabbades av en skada på träning och förväntas missa 4-6 veckors spel.

Till MODO Channel

Nästa hemmamatch lördag 12 oktober

Nästa hemmamatch spelas lördag den 12 oktober mot Djurgårdens IF och biljetter till den matchen finns ute på modo.ebiljett.nu.