Hemma
SDE
SDE
Borta
MODO
MODO

Förlust med uddamålet mot SDE inledde bortaturnén

26 oktober 2019 00:20
Dam

MODO Hockey förlorade fredagskvällens bortamatch mot SDE i den trettonde omgången av SDHL 2019/2020 och fick inte den start man ville ha på den fyra matcher långa roadtrip laget är ute på. "Vi inledde matchen på ett fantastiskt sätt men är sen inte nog effektiva i kombination med för många utvisningsminuter ", kommenterar huvudtränare Björn Edlund efter matchen.


Den första perioden inledde MODO Hockey på ett lysande sätt och var aggresiva över hela banan, men det var hemmalaget SDE som tog ledningen i matchen i periodens sista minut. Amy Budde slängde upp pucken från bakom MODO-kassen där backen Astrid Lindeberg sköt och Tindra Holm inte såg pucken med trafik framför kassen. 1-0 var också ställningen efter den första perioden där den andra skulle bli MODO Hockeys både spelmässigt, skottmässigt men även målmässigt.

I ett powerplay i den andra periodens andra minut kom kvitteringen från MODO när Ronja Mogren från högt i slottet snärtade in en puck i krysset för 1-1 i matchen. MODO Hockey vann även skottstatistiken med 13-17 i den andra perioden som verkligen kantades av utvsningar där MODO drabbades av fyra tvåminutersutvisningar.

Den tredje perioden var hemmalagets där Tindra Holm spelade bra i MODO-målet och även hade målramen på sin sida. Men efter 10:06 återtog SDE ledningen i matchen, en ledning de sedan inte skulle släppa. Julie Zwarthoed kom helt fri och kunde efter en lång backhanddragning sätta pucken i nät för 2-1. SDE vann skotten med 17-4 i den tredje perioden och matchen för tre poäng.

"Vi hade inte effektiviteten"

Det var inte den start MODO Hockey ville ha på sina fyra matcher långa bortaresa, så här sammanfattade huvudtränare Björn Edlund matchen efter slutsignalen:

– I den första perioden spelade vi fantastiskt, den bästa för hela säsongen. Och inte med tanke på att vi hade folk borta utan vi hade en intensitet och vilja att vinna närkamperna som var riktigt rolig att se. Men det är oturligt nog SDE som gjorde målet där skulle vi helt klart satt stopp för spelet högre upp i banan.

– I den andra perioden tar vi för många utvisningar, men några av dem är horribla och då är det svårt för spelarna att veta nivån. I den tredje perioden har vi inte effektiviteten och tar få få skott på mål för att vinna en bortamatch. Tindra gör en jättebra match, men man vinner hockey på att göra mål och det saknades i kvällens match och oavsett hur utvisningarna kom till så kan vi inte sitta så länge per match i utvisningsbåset. De två första perioderna tar vi med oss, fortsätter vi att spela med den intensiteten kommer det komma poäng på kontot.

Bortamatch mot AIK, Göteborg och HV71 väntar

För MODO Hockey gäller det att ladda om snabbt innan lördagens match mot AIK där pucken släpps 15:30. Laget är ute på en fyra matcher lång resa och kommer efter lördagens match även att möta Göteborg och HV71 innan man återvänder till Örnsköldsvik.

Spelschema MODO Hockey SDHL 2019/2020