Hemma
AIK
AIK
Borta
MODO
MODO

Förlust mot AIK efter tung andraperiod

26 oktober 2019 18:35
Dam

MODO Hockey förlorade lördagens bortamatch mot AIK i den trettonde omgången av SDHL 2019/2020. Efter en tung andraperiod där hemmalaget svarade för tre raka mål slutade matchen 4-2 där målskyttar för MODO Hockey var Lore Baudrit och Marion Allemoz. För MODO väntar nu två ytterligare bortamatcher måndag och tisdag.


MODO Hockey fick en riktig mardrömsstart på lördagens match på Ulriksdals IP. Direkt efter nedsläpp tog AIK tillvara på slarv i MODO-zonen och fri kunde Lisa Johansson ge hemmalaget ledningen med 1-0 efter endast 6 spelade sekunder av matchen. Pucken letade sig in mellan benskydden på Klara Peslarova som vaktade MODO-kassen.

MODO reste sig efter den oturliga starten, klarade av spel i tre mot fem och efter 14:59 kom kvitteringen till 1-1 innan den första perioden var över. Agata Sarnovska jobbade fram pucken bakom kassen och serverade Lore Baudrit som fri mitt i slottet hittade nätet för kvitteringen. Den ställning stod sig perioden ut där skottstatistiken skrevs till 9-12.

Tre raka AIK-mål i den andra perioden

I den andra perioden stod matchen och vägde där MODO kändes som det starkare laget och hade det mesta av spelet. Men när MODO drabbades av en utvisning efter 12 minuter följde några olyckliga minuter. AIK tog först ledningen när Fanny Rask sköt från blålinjen där pucken via stolpen hittade nätet för 2-1 efter 13 minuters spel av den andra perioden. Endast minuten senare utökade AIK ledningen genom samma målskytt då Rask tappades bort helt framför kassen och kunde skjuta 3-1 i krysset.

Målskyttet för hemmalaget var inte över med det för innan perioden var över kunde Sabina Küller skjuta 4-1 genom ett slagskott efter att MODO tappat pucken på egna blålinjen och AIK kunde vända spelet. MODO saknade inte chanser till reducering, men effektivitet i de öppna lägena saknades. Skotten 11-7 i den andra perioden.

I den tredje perioden fortsatte MODO att skapa lägen och kämpade för att komma tillbaka i matchen, men när den första reduceringen kom hade klockan sprungit iväg och det återstod endast fyra minuter av den tredje perioden. Marion Allemoz blockade ett skott och skrinnade sig sedan fri från vänsterkanten för att sätta sitt andra mål för säsongen mellan benskydden på Sabina Eriksson i AIK-kassen. Men närmare än 4-2 kom inte MODO målmässigt trots tryck mot kassen och flera bra chanser i spel med sex spelare i slutet av matchen.

MODO får nu ladda om snabbt för de två väntande bortamatcherna mot Göteborg och slutligen HV71.