Hemma
Djurgården
DIF
Borta
MODO
MODO

Förlust mot Djurgården på bortaplan

22 november 2019 23:50
Dam

Fredagkvällens match på Hovet i Stockholm slutade 4-1 till Djurgården som besegrade MODO Hockey i omgång 19 av SDHL 2019/2020. Målskytt för MODO Hockey blev Gracen Hirschy som kvitterade matchen i den andra perioden.


Den första perioden på Hovet slutade utan mål där hemmalaget ägde den största delen av spelet men där de riktigt vassa chanserna lyste med sin frånvaro. När hemmalaget kastade puckar i offensiven stod Klara Peslarova emot i MODO-kassen och räddade samtliga puckar i en första period där skottstatistiken visade hela 19-4 till Djurgården.

I den andra perioden skulle sedan det mesta hända i matchen när betydligt fler målchanser skapades. MODO Hockey startade perioden piggt, men det var hemmalaget som tog ledningen i matchen efter 7:33 när Josefine Jakobsen styde in ett backskott för 1-0. Målet kom efter det att MODO slagit icing och hamnat under press.

Men omgående efter kom kvitteringen från MODO som inte blev nedslagna av underläget. Inte ens minuten senare krigade Gracen Hirschy in sitt tredje mål för säsongen genom att ta hand om sin egen retur fram till 1-1 i matchen. Efter den mer avvaktande första perioden hände det mesta i den andra och mindre än minuten efter MODO Hockeys kvittering återtog Djurgården ledningen i matchen. Med klockan på 9:17 svarade Jennifer Wakefield för en stark individuell prestation och sköt in 2-1 bakom Klara Peslarova. Inga fle rmål föll i en öppen, chansrik och underhållande andraperiod.

MODO Hockeys kvittering uteblev

MODO Hockey gick på kvitteringsjakt i den tredje perioden och i den andra minuten träffade Sofia Ensgtröm stolpen i ett två mot ett-läge. Efter avklarat spel i boxplay för MODO Hockey var det dessvärre Djurgården som gjorde matchens nästa mål efter 8:44. Josefine Jakobsen satte då sitt andra mål för kvällen fram till 3-1 när MODO satsade allting framåt och Djurgården kontrade i ett tre mot två-läge där Jakobsen tog skottet från slottet.

MODO jagade tappert och fortsatte att skapa vassa chanser offensivt, men matchens sista mål kom i öppen kasse för Djurgården där Sofie Lundin spikade slutresultatet till 4-1 i matchen när det endast återstod 23 sekunder. Skottet totalt i matchen skrevs till 46-24.

Match mot Linköping på lördag

MODO Hockeys bortatripp avslutas lördag genom möte mot Linköping HC. Den matchen startar 17:30.