Hemma
Linköping
LHC
Borta
MODO
MODO

Förlust i jämn match mot Linköping

23 november 2019 19:32
Dam

MODO Hockey gjorde två mål i powerplay när man mötte Linköping på bortaplan i SDHL men det räckte inte då Linköping till slut kunde vinna med 3-2 efter två mål tidigt i den tredje perioden.


Efter gårdagens möte mot Djurgården så var det under lördagen dags för den andra och avslutande matchen på MODO Hockeys bortaturné den här helgen. Linköping HC stod för motståndet, ett LHC som inför matchen var två poäng före i tabellen.

Den första perioden var bara 23 sekunder gammal när Linköping fick chansen i powerplay men MODO Hockey redde ut de två minuterna utan större problem. Linköping fick grepp om spelet, delvis på grund av utvisningen, i inledningen av perioden men man skapade få heta chanser.

MODO Hockey hade ett skott i ribban efter drygt femton minuter i spel fem mot fyra och i boxplay ett par minuter senare kom man två mot noll men Suonpää i Linköpings mål stod för en jätteräddning. Kort efter det kom periodens enda mål då Denise Altmanns skott i powerplay letade sig in bakom Klara Peslarova.

Carlsson kvitterade i powerplay

Linköping drog på sig en utvisning i den första minuten av den andra perioden men under stora delar av de två minuterna var det hemmalaget som skapade flest chanser. Men när MODO väl fick ställa upp i offensiv zon så gick pucken snabbt och Olivia Carlsson avslutade med ett skott i krysset för 1-1.

Perioden i övrigt präglades av utvisningar för de båda lagen. Men trots totalt sett tio minuter i spel fem mot fyra så kunde varken MODO eller Linköping göra något mer mål i perioden.

Linköping vände och vann

Starten på den tredje perioden blev rejält intensiv. Linköping fick direkt ett friläge mot Klara Peslarova men Peslarova räddade. När sedan Linköping drog på sig en utvisning i sekvensen efter så tog MODO ledningen i powerplay, då Agata Sarnovska styrde in Daniela Pejsovas skott.

Men glädjen blev kortvarig då Linköping kvitterade bara 20 sekunder senare då Denise Altmann gjorde sitt andra mål i matchen. Och knappt två minuter efter kvitteringen, med 4:07 på klockan, så tog Linköping ledningen igen med ett skott från sarghörnet som gick via Peslarova och in i mål.

MODO jagade en kvittering och hade några farliga chanser men Linköping stod emot forceringen och vann matchen med 3-2.

Kommande match för MODO Hockey

För MODO Hockey väntar nu ny bortamatch kommande fredag då man reser norrut för mötet med Luleå/MSSK i SDHL.