Hemma
Luleå/MSSK
LHF/MSSK
Borta
MODO
MODO

Björn Edlund inför fredagens bortamatch

28 november 2019 14:40
Dam

MODO Hockey reser till Luleå på fredag för att med nedsläpp 18:00 ställas mot Luleå Hockey/MSSK. "Vi har fått tillbaka nästan alla i spel och har kunnat träna med i stort sett full trupp", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senaste från två raka bortamatcher där mötet mot Djurgården i fredags slutade med 4-1-förlust innan lördagens match mot Linköping blev en uddamålsfölust med 3-2. MODO Hockey är inne i en tung period för tillfället och ligger på nionde plats i SDHL med 12 poäng på 17 spelade matcher.

– Sett över hela helgen gör vi fem bra perioder där vi egentligen bara är missnöjda med inledningen mot Djurgården. Jag ser många bra tendenser då vi skapar många lägen offensivt. Men det är viktigt även att målen kommer när vi skapar chanserna, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel och fortsätter:

– Det viktiga när man är i en svacka är att släppa pressen på sig själv, det är stor risk att man får skygglappar i målchanserna där vi har flera lägen som kunnat lösas med en öppen passning. Det gäller för oss att sänka garden och vi har en öppen och bra dialog tillsammans med lagkaptenerna där vi dag för dag hela tiden blickar framåt för att utvecklas.

"Vi ser mycket fram emot matchen"

Luleå Hockey/MSSK kommer senast från seger mot Linköping HC där söndagens bortamatch slutade 0-4 till noprrbottenslaget. Luleå/MSSK har spelat ihop 32 poäng på 17 matcher och ligger för tillfället på en fjärde plats i SDHL 2019/2020.

– Det gäller för oss att lita på processen och gräva djupt i det vi kan i oss själva. Vi ser fram emot matchen jättemycket då det är en av säsongens roligaste matcher när vi får åka till Luleå för match där, kommenterar Björn Edlund avslutningsvis.

Läget i MODO Hockey

Det kan komma att ske förändringar i formationerna till matchen och Gracen Hirschy är tillbaka efter avstängning. Laura Lerchova missar matchen på grund av skada.

Till MODO Channel