Hemma
HV71
HV71
Borta
MODO
MODO

Poäng för MODO på bortaplan mot serieledarna

21 december 2019 18:25
Dam

MODO Hockey, med målvakten Tindra Holm i spetsen, svarade för en riktigt bra match mot serieledarna HV71 på bortaplan för en poäng i matchen som slutade 2-1 efter straffar. Målskytt för MODO var Gracen Hirschy medan Holm svarade för inte mindre än 43 räddningar.


MODO Hockey svarade för en enorm kämpainsats och spelade en riktigt bra match mot HV71 på bortaplan där de första två perioderna inte saknade chanser för mål, men där det var två bra målvakter. Lina Van Noort i HV-kassen stoppade MODO Hockeys chanser medan Tindra Holm i MODO-kassen var fenomenal mellan stolparna.

Sen kvittering tog matchen till övertid

Matchens första mål dröjde fram till 7:33 i den tredje perioden där Hanna Olsson sköt och Kennedy Marchment styrde in mål nummer 18 för säsongen. MODO Hockey samlade ihop sig, knöt nävarna och kunde kvittera strax efter en timeout. I en spelvändning pricksköt Gracen Hirschy in 1-1 med klockan på 17:46 och det målet tog matchen till förlängning.

Ett underhållande övertidsspel följde där lagen bytte chanser och MODO Hockey hade två stycken två mot ett-lägen utan att kunna skjuta hem segern. Istället blev det straffläggning där MODO:s målskytt blev Katia Clement Heydra medan HV71 gjorde tre mål för seger i straffläggning och i matchen.

"Vi svarar för en bra prestation"

Tindra Holm svarade för en formidabel insats i matchen och räddade inte mindre än 43 skott där skottstatistiken slutade 45-25 i Kinnarps Arena. MODO Hockey har nu ytterligare en match kvar på schemat innan juluppehåll väntar då laget reser vidare till Göteborg för bortamatch på söndag. Efter dagens match mot HV71 intervjuades Björn Edlund av SVT och sammanfattade på följande sätt:

– Jag är stolt över laget med hur vi offrar oss och vinner kamper, täcker skott och även chippar ut i de lägen som det behövs. Det är aldrig roligt att förlora, men vi svarar för en bra prestation i dagens match. Vi har två fantastiskt duktiga målvakter där Tinda Holm gör en fantastisk match och visar vilka kvalitéer hon besitter. Vi är inne i en process där vi hela tiden vill svara för bra prestationer och nu är det bara att ladda om, äta och sova för att förbereda oss inför matchen imorgon mot Göteborg.