Hemma
Göteborg
GHC
Borta
MODO
MODO

MODO vände och vann för tre poäng på bortaplan

22 december 2019 16:30
Dam

MODO Hockey avslutade matcherna innan juluppehållet i SDHL på allra bästa sätt med seger och tre poäng mot Göteborg på bortaplan. MODO vände 2-0-underläge till seger med 2-3 där Agata Sarnovska och Lore Baudrit (2) var MODO Hockeys målskyttar.


Söndagens möte mellan Göteborg och MODO startade tufft för gästande MODO Hockey när laget drog på sig tre raka utvisningar direkt i matchinledningen och kontant tvingades spela boxplay. MODO fredade sin kasse på ett bra sätt men efter 6:32 kom hemmalagets ledningsmål i matchen när Göteborg lastade på mål och Ellie Punnett sköt 1-0 med mycket trafik framför Klara Peslarova i MODO-kassen.

Efter ytterligare ett boxplay och ett spel i powerplay utökade sedan Göteborg ledningen innan den första perioden var över. Med klockan på 16:51 kom Ellie Punnet precis ut på isen efter att ha avtjänat två minuters utvisning, fick passningen för friläget och sköt matchens och säsongens andra mål fram till 2-0. Det var även ställningen efter den första perioden där skottstatistiken slutade 17-8 och hemmalaget hade spelövertaget, inte minst på grund av hela 8 minuters spel i powerplay.

Reducerat och kvitterat i den andra perioden

MODO Hockey inledde den andra perioden på absolut bästa sätt när reduceringen till 2-1 kom omgående. Med den första minuten spelad snappade Lore Baudrit upp en puck efter hårt jobb i forecheck av MODO. Fri från kanten sköt Baudrit ett distinkt handledsskott i när för sitt femte mål för säsongen.

Efter målet spelade MODO ytterligare ett boxplay, Erica Rieder skapade ett friläge som räddades av Jackson i Göteborg-kassen innan möjlighet för kvittering kom i powerplay. MODO spelade ett bra numerärt överläge och skapade flera bra målchanser innan Agata Sarnovska sköt ett vinkelkott och sedan tog tillvara på sin egen retur för 2-2 i matchen efter 8:49. Inga fler mål föll i den andra perioden där MODO hade större puckinnehav och även vann skotten med 9-15 trots fyra minuters spel i boxplay.

Efterlängtad seger när Baudrit sköt hem tre poäng

MODO startade den andra perioden bar i jakten på segermålet där Agata Sarnovska var fortsatt framme i slottet för att skapa oreda i hemmalagets försvar innan Laura Lerchova var ytterst nära att sätta 2-3 på en retur efter en kontring. MODO spelade rappt, aggresivt och vann skotten i den tredje perioden med 6-13 och skulle även avgöra när mindre än tre minuter var kvar av den tredje perioden.

Sofia Engström lyfte pucken ur egen zon där en framstörtande Lore Baudrit tog med sig pucken i fart om satte den vid bortre stolpen med ett bra handledsskott fram till 2-3. Göteborg tog timeout och satsade med sex spelare och målvakten på bänken, men MODO försvarade sig på ett mycket bra sätt och höll hela tiden motståndarna på utsidan tiden ut. Tre mycket efterlängtade poäng packades därmed i bussen hem till Örnsköldsvik där det sedan innan även fanns en poäng efter lördagens bortamatch mot serieledande HV71.

Mellandagsmatch i Norrskenshallen

MODO Hockey möter nu Luleå Hockey/MSSK efter att julfirandet är över. Lördag den 28 december släpps pucken 16:00 i Norrskenshallen i Nordmaling. Missa inte den matchen där du kan förköpa biljetter på modo.ebiljett.nu eller dyka upp på plats för att lösa entré. Där efter väntar tre raka hemmamatcher i Fjällräven Center med mötet mot Linköping först ut lördag den 4 januari 2020.