Hemma
MODO
MODO
Borta
Luleå/MSSK
LHF/MSSK

Förlust mot Luleå i mellandagsmatchen

28 december 2019 18:11
Dam

MODO Hockey hade två starka insatser i SDHL innan julhelgen men i mellandagsmatchen som spelades i Nordmaling mot Luleå så slutade det med förlust med 1-7. MODO Hockeys mål gjordes av Laura Lerchova.


MODO Hockey kom till mellandagsmatchen mot Luleå i Nordmaling med en seger borta mot Göteborg i ryggen, samt en stark insats i matchen innan borta mot HV71. Men Luleå skulle visa sig vara för starka i den här drabbningen.

MODO hade den första chansen i powerplay utan att skapa något men när Luleå fick sitt andra powerplay efter tio spelade minuter så tog gästerna ledningen med 0-1 genom Jenni Hiirikoski. Fyra minuter efter ledningsmålet utökade Luleå till 0-2, målet gjort av Petra Nieminen.

Lerchova med reduceringen

Den andra perioden var länge mållös men med drygt fjorton minuter spelade utökade Luleå till 0-3 genom Nicoline Jensen men bara tre minuter senare reducerade MODO genom Laura Lerchova då hon snappade upp en lös puck som studsade in framför mål och Lerchova tryckte distinkt in 1-3.

Målet gav hemmalaget visst hopp inför den sista perioden men Luleå var det starkare laget och bland annat två mål från Emma Nordin gjorde att slutresultatet till slut skrevs till förlust för MODO Hockey med 1-7.

Kommande hemmamatcher i SDHL

Nästa helg är det dags för två hemmamatcher i SDHL för MODO Hockey då man på lördagen tar sig an Linköping och sedan på söndagen är det Djurgården som står för motståndet. Biljetter till de matcherna köper du endera i entrén eller via modo.ebiljett.nu.