Hemma
MODO
MODO
Borta
Djurgården
DIF

Seger över Djurgården och tre poäng

5 januari 2020 17:25
MODO-spelare skjuter där Djurgårdens målvakt räddar
Dam

Tindra Holm räddade samtliga 29 skott där Agata Sarnovska och Marion Allemoz blev målskyttar då MODO Hockey vann med 2-0 över Djurgården på hemmaplan för en viktig trepoängare i SDHL 2019/2020.


Det blev en mållös förstaperiod i Fjällräven Center på söndag eftermiddag där det dock inte saknades chanser för mål. Båda lagen skapade farligheter och inte minst genom frilägen där målvakterna Tindra Holm och Lovisa Berndtsson avstyrde samtliga chanser. Katia Clement Heydra fick periodens sista chans men kunde inte få pucken mellan benskydden i friläget som uppstod när endast sekunder återstod av den första perioden. Skotten 6-10 under de första 20 minuterna.

MODO-ledning och otäck skada i andra perioden

Den andra perioden blev 6:27 gammal innan matchens första mål kom och det var hemmalaget MODO som tog ledningen. Marion Allemoz skrinnade före på en lång puck där icingen slogs av och Allemoz serverade Agata Sarnovska med en delikat passning från bakom kassen. Sarnovska sköt direkt för 1-0. Djurgården hade en ypperligt läge för kvittering omgående, men missade i öppet läge i anfallet efter MODO:s ledningsmål.

MODO avvärjde sedan två spel i numerärt underläge innan det i slutskedet av perioden skedde en otäck händelse där MODO Hockeys Amanda Ahlm skadades olyckligt. En klubba från Djurgården fastande i knävecket på Ahlm som föll bakåt och slog huvudet hårt i isen. Perioden avbröts i förtid där Ahlm fördes till sjukhus för vidare undersökning.

Holm spikade igen och Allemoz nätatde i powerplay

I den tredje perioden kom flertalet utvisningar för Djurgården i rad och det var även i spel i numerärt överläge som MODO utökade sin ledning. Efter ett längre spel i fem mot tre kom 2-0 i spel fem mot fyra och det efter fint passningsspel. Erica Rieder passade Gracen Hirschy som med en genomskärare över centrallinjen passade Marion Allemoz som direktsköt sitt sjunde mål för säsongen fram till tvåmålssledning för MODO Hockey. Målet kom efter 11:44 och MODO kämpade där efter för att freda sin kasse och hjälpa Tindra Holm att hålla nollan.

Holm svarade för flera fina räddningar och stoppade samtliga chanser från gästerna. MODO Hockey tog därmed en viktig trepoängare när matchen slutade 2-0 efter 29 räddningar från Holm.