Hemma
MODO
MODO
Borta
Luleå/MSSK
LHF/MSSK

Björn Edlund inför mötet mot Luleå Hockey/MSSK

7 januari 2020 16:00
Dam

Efter två matcher i helgen väntar nästa utmaning för MODO Hockey i SDHL 2019/2020 när Luleå Hockey/MSSK kommer på besök för match i Fjällräven Center på onsdag kväll. "Vi ser fram emot matchen och att prestera bättre än i de tidigare mötena under säsongen", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel inför matchen som har nedsläpp 18:00.


MODO Hockey förlorade lördagens hemmamatch mot Linköping (1-3) men tog omgående revansch mot Djurgården på söndagen genom en säker insats fram till 2-0 där målvakten Tindra Holm räddade samtliga 29 skott från gästerna. MODO Hockey har nu, med en match mindre spelad än Linköping, sex poäng upp till den åttonde och sista slutspelsplatsen.

– Vi svarar för två bra prestationer där vi inte var tillräckligt effektiva i mötet mot Linköping där vi skapade tillräckligt mycket för att göra fler mål än vad vi gör. Vi gjorde över lag en bra prestation där det givetvis ändå var väldigt besviken direkt efter matchen. Vi har en öppen dialog och gick ändå ut med axlarna nere där vi absolut inte var rädd för att förlora utan fokuserade på att spela en bra match, sammanfattar Björn Edlund till MODO Channel och fortsätter:

– Söndagens match var en väldigt bra insats från samtliga spelare där vi var diciplinerade och spelet utan puck var där vi främst höjde oss. Vi spelade även ett bra powerplay och fick utdelning där när vi kunde flytta pucken snabbt. Det kändes som rättvisa poäng sett till den matchen.

"Ska bygga vidare på spelet vi visade senast"

För MODO Hockey väntar nu nästa match i SDHL mot Luleå Hockey/MSSK som varit något av ett mardrömsmotstånd under säsongen där tre matcher slutat med lika många förluster.

– Vi måste bygga vidare på spelet vi visade upp i mötet mot Djurgården där vi ligger på rätt sida och spelar aggresivt försvarsmässigt för att ge motståndarna så lite tid som möjligt. Vi har i tidigare matcher mot Luleå/MSSK rusat bort oss i spelet utan puck och det är verkligen upp till oss nu att bevisa att vi kan spela bra hockey även mot det här motståndet där vi inte svarat för bra insatser tidigare under säsongen.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Amanda Ahlm skadades i mötet mot Djurgården och är inte aktuell för spel den närmaste tiden. Mina Waxin missade helgens matcher på grund av sjukdom men ser ut att vara tillbaka till mötet mot Luleå. MODO Hockey hade den rutinerade backen Matilda Elfving på lån från Husum Hockey under helgens matcher och det står nu klart att lånetiden förlängs veckan ut.

Förköp biljetter till onsdagens hemmamatch på modo.ebiljett.nu