Hemma
Leksand
LIF
Borta
MODO
MODO

Björn Edlund inför helgens bortamatcher

10 januari 2020 15:44
Dam

SDHL 2019/2020 rullar vidare i helgen och det med två bortamatcher för MODO Hockey som möter Leksands IF och Brynäs IF på under lördag respektive söndag "Vi har haft bra träningar och är redo inför helgens matcher", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel inför matcherna.


MODO Hockey kommer senast från förlust mot Luleå Hockey/MSSK där matchen slutade 1-4 efter att Sofia Engström svarat för MODO Hockeys mål i slutet av den tredje perioden. Laget har sedan dess tränat och förberett sig för helgens två matcher.

– Våra prestationer är det viktiga i det läge vi är i. Vi ska vara starka utan puck och har visat nu att vi verkligen är ett bättre lag idag än för 10 omgångar sedan. Vi ska bygga steg för steg och fortsätta att utvecklas både som lag och som individer, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel och utvecklar:

– Nu går vi inte bort oss lika mycket i forecheck och hjälps även åt bättre i uppspelsfanserna. Anfallsmässigt spelar vi även bättre med bra rotationer men måste naturligtvis få upp effektiviteten. Mot Luleå Hockey/MSSK släppte vi loss bra i den andra perioden och skapade tryck, det visar att vi har ett jäkla "go" och kan vara tunga att spela mot även mot lagen på övre delen av tabellen.

"Bygga på vår prestation"

För MODO Hockeys del väntar nu två bortamatcher när lördagen spenderas i Leksand för nedsläpp 17:00 innan söndagens match spelas klockan 14:00 mot Brynäs i Gävle.

– Vi ska vara etta på returerna, skapa kaos framför kassen och måste fortsätta att bygga på vår prestation där resultatet egentligen får bli som det blir efter det. Fokuset är att ligga på rätt positioner och spela tight försvarsmässigt innan vi ska trycka på i anfallen och få upp effektiviteten där, avslutar Edlund till MODO Channel.

Läget i MODO Hockey

Amanda Ahlm och Katia Clement Heydra tvingas båda till vila på grund av hjärnskakningar och missar helgens matcher. Lånet av Matlida Elfving fortsätter veckan ut vilket betyder att hon spelar i båda matcherna.

Till MODO Channel