Hemma
MODO
MODO
Borta
HV71
HV71

Björn Edlund inför helgens dubbelmöte mot HV71

24 januari 2020 15:15
Dam

MODO Hockey laddar för dubbelmöte mot serieledarna HV71. Lördag och söndag släpps pucken 16:00 i Fjällräven Center. "Roligt att vara med när vi presterar en bra ishockey just nu. Vi ser fram emot utmaningen att möta HV71", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund inför matcherna.


MODO Hockey kommer från den senaste helgen med två poäng efter seger över SDE på övertid (1-0) innan mötet mot AIK slutade med 1-4-förlust på söndagen.

– Snålt igen med målskyttet där vi skjuter 77 skott men endast svarar för två mål totalt. Jag skulle vilja säga att prestationerna vi står för går åt rätt håll där jag tycker att vi vänder spelet snabbt och har mycket högre puckinnehav i matcherna, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund och fortsätter:

– Tittar vi på kontringar så släpper vi till väldigt lite och alla de sakerna går åt rätt håll. Men det är målskyttet som vinner matcher och där måste vi givetvis upp och skapa en större effekivitet.

"Ett väldigt bra lag som kommer hit"

MODO Hockey ställs nu inför en härlig utmaning i helgen med dubbelmöte mot serieledande HV71. Jönköpingslaget har samlat 81 poäng på 30 matcher och i säsongens tidigare möten, i Jönköping, har hemmalaget vunnit med 4-2 respektive 2-1 efter straffar.

– Vi förbereder oss på samma sätt som vanligt där vi vet att det är ett väldigt bra lag som kommer hit. Senast vi möttes på bortaplan svarade vi för en bra defensiv insats, kommenterar Edlund och avslutar:

– Spelet utan puck var bra senast när vi störde i deras offensiva spel och lyckades med flera spelvändningar. Det var vi nöjda med då och det vill jag se även i helgens matcher på hemmaplan.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

MODO Hockey saknar Amanda Ahlm och Katia Clement Heydra som båda tvingas till fortsatt vila på grund av hjärnskakningar. Majken Gunnarsson spelar med juniorerna i helgen.