Hemma
MODO
MODO
Borta
Brynäs
BIF

Björn Edlund inför helgens matcher

31 januari 2020 14:49
Dam

MODO Hockey laddar för hemmamatcher mot Brynäs och Leksand och den här gången är det Skyttis Ishall och Niphallen som är spelplatserna. "Vi är medvetna över situationen ser ut tabellmässigt där det enda vi kan göra är att fortsätta fokusera på prestationen", kommenterar huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel inför helgen.


MODO Hockey kommer senast från två tunga förluster mot seriesegrarna HV71 på hemmaplan där 0-6 följdes upp av 0-4.

– Vi kan ta med oss första perioderna i båda matcherna där vi var med i matcherna och spelade i hög fart. Vi blev straffade tidigt i den första matchen där vi måste vara smartare för fler "bättre" avbrott i matchen när det går emot, kommenterar Björn Edlund till MODO Channel och konstaterar:

– Resultatmässigt är vi inte nöjda och sett till prestationerna var det heller inget vi är nöjd med, förutom starten av matcherna.

"Vi vill köra på och komma tillbaka"

Nu laddar MODO Hockey om för två matcher som spelas utanför ordinarie hemmaplan när Skyttis ishall är spelplats mot Brynäs på fredag kväll innan det blir en riktig heldag på lördag i Sollefteå. Då möter först damjuniorerna Skellefteå AIK innan representationslaget i SDHL drabbar samman med Leksands IF med nedsläpp 16:00.

– Det känns roligt att få komma ut och visa upp damhockey inför en annan publik. Först Skyttis ishall som är fin och sen till Sollefteå i samarbete med Sollefteå blir det en riktig heldag med aktiviteter även före och efter matchen som avslutas med skridsko-disko. Som det låter är det ett stort intresse, vilket givetvis känns roligt, kommenterar Edlund och avslutar:

– Vi har spelat bra på bortaplan mot Brynäs och då tänker jag framför allt på den senaste matchen borta där vi hittade ett bra sätt att spela senast. Brukar vara roliga matcher mot Brynäs och sen gäller det mot Leksand att "städa bort" matchen vi hade där senast (7-2) och hålla ner våra misstag och visa att vi vill köra på och ta tillbaka prestationen vi hade på gång där senast. Vi måste visa nu att vi kan spela en bra ishockey.

Läget i MODO Hockey

MODO Hockey saknar fortsatt Amanda Ahlm och Katia Clement Heydra som båda tvingas till fortsatt vila på grund av hjärnskakningar.

Till MODO Channel

Förköp biljetter till matcherna

Förköp till matchena i SDHL gäller fortfarande trots andra spelplatser i helgen. Du kan givetvis även lösa entré i dörren på Skyttis Ishall och i Sollefteå, men precis som vanligt fungerar även modo.ebiljett.nu. Varmt välkommen på match!