Hemma
MODO
MODO
Borta
Björklöven
IFB

Björn Hellkvist inför torsdagens match två på hemmaplan

11 mars 2020 15:40
Herr

MODO Hockey gör sig redo för match två av den HockeyAllsvenska finalen som spelas i Örnsköldsvik och Fjällräven Center på torsdag med nedsläpp 19:00. MODO leder med 1-0 i matcher i bäst av fem-serien efter seger i det första mötet i Umeå. "Vi ska slå oss fria från matchen som varit och hitta rätt tillstånd för att vinna även på hemmaplan", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel.


MODO Hockey vann den första matchen i den HockeyAllsvenska finalen och det efter stor dramatik med dubbelt övertidsspel. Avgörandet kom efter 14:28 i den femte perioden när Magnus Häggström sköt 3-4 från nära håll efter ett längre anfall. Det betyder nu 1-0 i matcher till MODO i matchserien som avgörs i bäst av fem matcher.

– De första fem minuterna är värst i en sudden death, så är det alltid. Det blir där efter annorlunda hockey när spelarna blir trötta, men det var på inget sätt anspänt och det tror jag inte heller att Björklöven upplevde, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel under onsdagen och fortsätter:

– Vi lever just nu med "nästa match-mentalitet" så vi är redan på nästa match. Vi stängde den första matchen när den var slut och det har därför endast handlat om kommande match på hemmaplan.

"Vi skapade många lägen i fem mot fem-spelet"

MODO hamnade i tidigt underläge med 2-0 i den första matchen där Björklöven svarade för två raka mål i powerplay. Även Björklövens 3-1 kom i powerplay där utvisningsminuterna totalt i matchen stannade på 10-41 efter ett matchstraff på Kim Rosdahl.

– Vi kommer ingen vart på någonting annat än att fokusera på det som är viktigt, även om vi kan tycka saker. Vi på bänken fokuserade bara på vem som skulle in på isen och vad de ska göra och det är väl som alltid med att domarna är dåliga när vi blir utvisade medan domarna är bra när motståndarna blir utvisade, sammanfattar Hellkvist och fortsätter:

– Vi blev ändå straffade rätt hårt i vårt boxplay, som spelade bra, när Björklöven gjorde det bra och svarade för tre mål i numerärt överläge. Samtidigt var det mål som gjordes som jag inte tror att de kan göra om. Men vårt spel i boxplay bäddade sedan för ett bra spel i fem mot fem där vi skapade många lägen och registrerade fler målchanser, kommenterar Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Vi flyttade pucken med kreativitet över stora ytor där vi driver mot målet, tar avslut och är starka framför deras målvakt.

Fler klipp i MODO Channel

MODO Hockey vände 3-1-underläget till 3-3 och där efter seger i en väldigt lång match som spelades en timme och 34 minuter effektiv speltid. Klockan var nästan 23:00 när matchen avgjordes och därför har onsdagen ägnats mestadels till återhämtning och skills-baserad träning på is.

– Vi spelade fyra timmar hockey igår så vi har prioriterat massage, återhämtning och att få i sig tillräckligt med energi istället för att bränna fler kalorier. Vi ska nu se till att vi är pigga imorgon och redo för matchen.

Läget i MODO Hockey

Kim Rosdahl kommer inte till spel i matchen då han är automatiskt avstängd i en match och väntar på besked från Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd.