Hemma
Björklöven
IFB
Borta
MODO
MODO

Björn Hellkvist inför starten av HockeyAllsvenska finalen

9 mars 2020 16:00
Herr

MODO Hockey reser till Umeå för den första matchen i bäst av fem i den HockeyAllsvenska finalen där pucken släpps tisdag klockan 19:00. "Det känns bra där stämningen är avslappnad medan det ändå känns att passningarna är hårdare och trycket i skridskoåkningen bättre", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


Det är dags för den första matchen i bäst av fem-serien i den HockeyAllsvenska finalen 2020. MODO Hockey slutade på andra plats i HockeyAllsvenskan 2019/2020 och möter seriesegrarna Björklöven där vinnaren kvalificerar sig till direktkval för att möta lag 14 från SHL. Björklöven har hemmaplansfördel i serien och inleder därför på hemmaplan innan matcherna spelas varannan dag i respektive arena till dess att en segrare är korad.

– Vi har varit lediga och fått en dags vila. Sedan är det spel hela vägen ut och inga lediga dagar alls, så det gäller att passa på. Sedan har vi tränat innan vi har samling imorgon, tisdag, där det gäller att förbedera det sista innan vi kör. Vi har ännu inte tittat på Björklöven utan vi gör precis som vanligt och väntar med det tills matchdagen, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Det här är en situation som vissa av spelarna aldrig har varit i, medan några av spelarna har erfarenheten och kan dela med sig av den. Jag har varit i situationer som den här flertalet gånger så jag kan säkert dela med mig av mina erfarenheter ur ett coach-perspektiv genom att säga vad som kommer att vara viktigt och vad som kanske kan sido-prioriteras.

"Allt just nu handlar om att vinna matcherna"

MODO Hockey och Björklöven har drabbat samman fyra gånger i seriespel den här säsongen och möttes dessutom i SCA cupen inför seriestarten. I HockeyAllsvenskan har lagen vunnit två matcher var där första mötet i omgång 2 slutade 3-2 till Björklöven efter övertid. MODO Hockey vann sedan mötet i Fjällräven Center med 3-1 i omgång 15 innan det var straffar som avgjorde nästa match i A3 Arena i Umeå där Björklöven vann, 4-3. Sista mötet för HockeyAllsvenskan 2019/2020 var i Fjällräven Center i omgång 41 och där vann MODO Hockey med 4-2.

– Tidigare möten spelar ingen roll, men det är klart vi kommer att titta på de tidigare matcherna då de systematiskt förmodligen kommer att bli ganska lika matcher. Men allting skruvas upp ett snäpp till där vad som hänt är ointressant då allt just nu handlar om att vinna matcherna, kommenterar Hellkvist och avslutar:

– Det kommer att bli jämnt, det är jag helt övertygad om. Men vi kommer att vinna.

Läget i MODO Hockey

Laget tas ut på matchdagen.

Till MODO Channel

Biljetter till match två på hemmaplan

Den HockeyAllsvenska finalen avgörs i bäst av fem matcher där biljettsläpp för MODO Hockeys första hemmamatch, som spelas torsdag 12/3, sker tisdag 10 mars klockan 12:00 på modo.ebiljett.nu. För biljetter till bortamatcherna i Umeå hänvisas till supporterföreningen Lumberjacks.

Öppettider biljettluckan i Fjällräven Center:

Lördag 7 mars: 12.00-16.00

Söndag 8 mars: 12.00-16.00

Måndag 9 mars: 10.00-16.00

Tisdag 10 mars: 12:00-17:00