Hemma
AIK
AIK
Borta
MoDo
MoDo

Blekt MODO utspelat i Hovet

20 december 2020 19:35
Herr

MODO Hockey hade förhoppningen att den tredje och sista matchen på bortaturnén skulle bli den bästa. Så blev det inte. Snarare tvärtom. MODO Hockey blev totalt överkörda från första nedsläpp och 40 minuter framåt. I slutperioden reducerade MODO Hockey tre gånger och hemmalaget var under några minuter skärrat. Men till sist slutade det med 3-7 i baken för MODO Hockey. ”Man kan säga att det vi presterade i första och andra perioden var så långt ifrån den hockey som vi vill prestera”, säger Pär Styf.


Det var inte mycket som fungerade för MODO Hockey i Hovet ikväll. Från första nedsläpp så var det AIK som dikterade villkoren. AIK var rappare. AIK var hetare. AIK vann närkamperna. AIK gjorde målen. 3-0 gick AIK fram till och de vann också skottstatistiken med 19-8. De få målchanser som MODO Hockey skapade kom genom fjärdelinen där både Magnus Häggström och Max Tjernström hade möjligheter att spräcka nollan.

– Det vi presterar är så långt ifrån den prestation vi vill stå för, säger Pär Styf.

"Vi blir överkörda i två perioder"

Bättring i mittperioden? Nej. Det tog bara 92 sekunder för AIK att öka på till 4-0. Strax därefter bytte MODO Hockey målvakt - Anthony Peters ut och Oliver Dackell in. Dackell höll tätt i nästan nio minuter innan 5-0 var ett faktum. Målmässigt stannade det så efter 40 minuters effektiv speltid – skottstatistiken var 34-13.

– Vi blir överkörda i två perioder, konstaterar Styf.

I tredje perioden fick MODO Hockey i alla fall spräcka nollan - och skapa viss nerv. Anton Öhman fick pucken vid blå linjen, skaffade sig ett bättre läge med en fin individuell prestation och pricksköt in reduceringen - Öhmans första mål för säsongen. Mitt i perioden ordnade Mikkel Aagaard ytterligare en reducering - också det efter ett fint avslut. Strax därefter fick MODO Hockey möjligheten att spela power play. Det utnyttjade man på bästa sätt när Johan Harju gjorde sitt första mål i MODO Hockeys dress. Det målet tvingade AIK att ta en timeout och under några minuter var hemmalaget riktigt skärrat men efter en spelvändning kunde de göra 6-3 och cementera trepoängaren.

"Håller inte sätta sig i omöjligt läge"

MODO Hockey hade förhoppningen att den tredje och sista matchen på bortaturnén skulle bli den bästa. Med facit i hand kan man konstatera att så blev inte fallet. Tvärtom.

– Vi har inte rätt inställning till den här matchen tycker jag - och så får det inte vara. Nu kommer vi tillbaka i slutperioden och har faktiskt lite hugg. Men det håller inte att sätta sig i ett mer eller mindre omöjligt läge som vi gör efter att inte prestera överhuvudtaget under matchens första 40 minuter, säger Styf.

Västervik nästa - 2021 startar med dubbla länsderbyn

För MODO Hockey väntar nu ett kortare juluppehåll innan man är i farten igen i mellandagarna. 27 december väntar Västerviks IK i Fjällräven Center och två dagar senare möter man Tingsryd borta. 2021 startar sedan med matcher mot Timrå IK två dagar i rad. 3 januari i Fjällräven Center och kvällens därpå har medelpadingarna hemmaplan.