Hemma
AIK
AIK
Borta
MoDo
MoDo

Inför AIK - MODO Hockey

19 december 2020 12:30
Herr

Det är dags för sista matchen på MODO Hockeys bortaturné - och även sista matchen innan det korta juluppehållet när MODO Hockey imorgon möter AIK i Hovet. ”Vi ställs mot en motståndare som är i gott slag och som spelar en hockey som till stora delar påminner om vårt spelsätt. Därför kommer det bli viktigt att vinna alla småkamper på isen, och att prestera i special teams”, säger Urban Omark.


Under lördagen har MODO Hockey lämnat Småland för destination Stockholm och uppladdning inför morgondagens fight mot AIK. MODO Hockey vann igår mot Tingsryd och har nu siktet inställt på en ännu bättre prestation mot AIK.

– Vi vet att AIK är i stöten just nu med några raka segrar. Men vår förhoppning är att vi tar nya steg i vårt spel och att morgondagens insats och prestation blir den bästa under den här bortaturnén, säger Urban Omark och fortsätter så här i stora drag kring segern över Tingsryd:

– Vi var trögstartat och vi var lite för försiktiga i slutperioden. Men vi behöver inte be om ursäkt för trepoängaren, tvärtom. Vi vinner rättvist.

"Inte kommit in i någon rytm"

Det som MODO Hockey nu söker efter är en trygghet i spelet - framför allt i spelet med puck.

– Det finns många orsaker till att vi inte hittat den trygghet att lira som vi eftersträvar. En är att vi inte kommit in i någon rytm matchmässigt. Känns nästan som att varje gång vi varit på gång så har det blivit ett avbrott. Men vi får fortsätta jobba på, försöka att hela tiden utvecklas och bli bättre, säger Omark.

Hur ser du på morgondagens motståndare AIK?

– De har haft en tuff start på säsongen men kommit igång. Noterar att de just nu har en svit av fyra raka segrar och igår vann de borta mot Björklöven vilket visar att de är i gott slag. AIK spelar samma typ av hockey som oss vilket innebär att vi vet vad som väntar och vad som kommer att krävas av oss. Vi måste vara noggrann och utföra vårt spelsystem rätt. Vidare så blir alla småkamper ute på isen viktiga, gäller att vinna dem. Special teams är också en nyckel i en sådan här match.

"Måste få till en ändring"

Tittar man på special team - power play och penalty killing - i matchen mot Tingsryd så kan MODO Hockey kvittera ut ett bra betyg. Man stängde igen i penalty killing och producerade när man fick chansen i power play.

– Vi hade två power play och gjorde mål i båda även om det bara är ett som syns i statistiken. Men ett mål föll i samma sekvens som när de blev fulltaligt så det var definitivt frukten av power play. Jag tycker att vi spelar bra i båda spelformerna nu. Det som är problemet är att motståndarna har mer tid än oss i power play. Det måste vi få till en ändring på, säger Omark och fortsätter:

– Vi vill ta nya steg i matchen imorgon. Vi vill att den här matchen ska bli den bästa under turnén. Vill se att vi hittar en trygghet i spelet med puck. Gör vi det så är det också mycket annat som automatiskt hakar på.

Läget i laget?

– Alla som är med på resan är friska och hela. Så hoppas vi att statusen är imorgon också, avslutar Omark.