Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Södertälje
SSK

Urban Omark inför onsdagens hemmamatch

3 november 2020 15:40
Herr

På onsdag kväll tar MODO Hockey emot Södertälje SK hemma i Fjällräven Center. Matchen tillhör omgång 2 av HockeyAllsvenskan 2020/2021 och är lagens första möte mot varandra den här säsongen. "Vi ska fokusera på vår egen prestation i matchen där vi tycker att vi närmar oss det sätt vi vill spela på", kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Urban Omark till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från matchen mot BIK Karlskoga i söndags på bortaplan. Det mötet slutade med att MODO tog en poäng med sig hem efter förlust i förlängningsspel där matchen slutade 4-3.

– Det var en match som jag känner att vi ska vinna i normala fall men där vi är just nu har vi mariginalerna emot oss. Vi måste jobba hårdare för att få de mariginalerna med oss. Den första perioden startade vi bra där BIK gör målet på en felstuds. I den andra perioden kommer vi in fel, blir skakiga och får mål emot oss. Vi tappar lite av matchen där men gör en bra tredje period och tar ikapp, summerar Urban Omark och fortsätter:

– I det stora hela så har vi väldigt många fler avslut än motståndarna och det har vi inte varit bortskämda med den här säsongen. Det här var en prestation som vi tycker tog oss framåt.

Martin Kaut gjorde sina första poäng i den senaste matchen genom ett mål och en assist. Först assisterande tjecken fram till Aleksi Heponiemi som gjorde 1-0 i matchen innan han själv sköt reduceringen till 3-2 i den tredje perioden.

– Han kom in sent och hade precis fått sin utrustning i den första matchen, men man såg nu vilken oerhört hög kvalité han håller som spelare. Formationen gjorde två mål och spelade ett bra spel vilket var roligt att se. De kommer att spela ihop även i matchen mot Södertälje, kontaterar Omark.

"Vi närmar oss det spel vi vill spela"

MODO Hockey möter nu Södertälje SK som på 13 spelade matcher samlat ihop 18 poäng. I den senaste omgången tog Södertälje tre poäng på hemmaplan mot Björklöven och har inför matchen spelat fyra matcher mer än MODO i inledningen av HockeyAllsvenskan 2020/2021.

– Vi vågade spela mera rakt och ta avslut där vi var snabbare på andrapuckarna senast och närmade oss det spel vi vill spela. Södertälje har många spelare i hög kvalité men de har förutom en stark vinst mot Björklöven inte riktigt fått ihop det. Det är ett bra hockeylag vi möter men vi går för seger i matchen, avslutar Omark till MODO Channel.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Backarna Tobias Viklund och Tommy Enström är långtidsskadade och är inte i träning. Edwin Hedberg genomför rehab och var inte heller på isträningen i inledningen av veckan. Anthony Peters är tillbaka i träning. Laget tas ut på matchdagen.

Mer inför matchen i MODO Channel

Herrlagets isträning 3/11 (Premium)

Uppsnack inför matchen. Direktsändning 18:00 4/11