Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
MoDo
MoDo

Poäng borta mot Karlskoga efter stark upphämtning

1 november 2020 17:36
Herr

En bra förstaperiod och en stark upphämtning i den tredje perioden gav MODO Hockey en poäng borta mot Karlskoga under söndagseftermiddagen. Aleksi Heponiemi inledde målskyttet och Martin Kaut och Jeremias Lindewall gjorde var sitt mål när det till slut blev 4-3 till Karlskoga på övertid.


Efter fredagens match hemma mot Västervik begav sig MODO Hockey till Karlskoga för att på söndagsefermiddagen ta sig an BIK Karlskoga i den nionde matchen för säsongen. Senast lagen möttes var det i Fjällräven Center och då slutade det med seger för Karlskoga med 4-0.

Gästerna började matchen riktigt starkt och var det bättre laget i första perioden, där man skapade mer chanser än Karlskoga och man hade också det mesta av spelet. Det fina spelet skulle också ge rsultat då nye Martin Kaut spelade fram Alexi Heponiemi i en två mot etta och Heponiemi stötte in 0-1.

Men en oturlig situation där pucken studsade konstigt i sargen ställde Oliver Dackell och Sebastian Fakt kunde från snäv vinkel lägga in kvitteringen med två minuter kvar av perioden.

Tung andraperiod för MODO Hockey

Det blev en helt annan matchbild i den andra perioden där hemmalaget var betydligt bättre och skapade fler heta chanser. Dessutom fick man ett tidigt ledningsmål efter bara 1:24 av perioden, målet från Filip Roos.

MODO drog på sig ett par utvisningar i mitten av perioden och i det andra powerplayet för Karlskoga så gjorde Henrik Björklund 3-1 för hemmalaget, ett mål som videogranskades innan det godkändes.

Kaut och Lindewall med var sitt mål

Inledningen av den tredje perioden var fortsatt jobbig för MODO men när Martin Kaut lite turligt lyckades reducera till 3-2 så kom MODO in i matchen igen och var det klart bättre laget. MODO skapade en hel del bra chanser och efter 17:34 av den tredje perioden kvitterade MODO matchen.

Jeremias Lindewall tryckte från nära håll in pucken efter att Tim Juel släppt en retur på Jesper Dahlroths skott och 3-3 på tavlan innebar att matchen gick till förlängning.

Där drabbades MODO av en utvisning som man klarade av, men i efterföljande anfallet så gjorde Karlskoga 4-3 genom Sebastian Fakt och hemmalaget tog därmed extrapoängen.

#Karlaskahem rullar vidare

MODO Hockey vänder nu hemåt och tar sig an Södertälje på onsdag hemma i Fjällräven Center. Ni har väl inte missat att det pågår en insamling till Supporterspelaren där målet är att samla in 500 000kr för att värva tillbaka Patrik Karlkvist. Läs mer: #Karlaskahem