Hemma
Mora
MIK
Borta
MoDo
MoDo

Ny förlust - "det är oacceptabelt"

3 mars 2021 20:35
Herr

MODO Hockey var ikväll på revanschjakt i Mora efter förlusten igår. Men någon revansch blev det inte - det var inte ens nära. Efter en jämn inledningsperiod gick Mora ifrån och vann till slut med klara 7-1. ”Så länge det är match så är vi med och spelar. Men sedan när det blir lite motgång så fallerar det totalt. Jag är djupt frustrerad över situationen och det är fullständigt oacceptabelt”, säger Magnus Sundquist.


Det blev en avvaktande start på kvällens match i Smidjegrav Arena. Två lag som inte fick till speciellt mycket i det offensiva spelet även om MODO Hockey hade mer puck. Drygt fem minuter in i matchen fick Mora chansen till en spelvändning, någonting som man också tog tillvara på och Isac Andersson öppnade målskyttet för kvällen. Efter målet tog MODO Hockey över puckinnehavet och skapade också chanser men lyckades inte överlista Matteus Ward.

– Vi har mer av spelet, skapar också en del, men vi hade kunnat vara ännu hetare, ta oss in på kassen ännu bättre och därigenom skapat fler situationer, säger Magnus Sundquist som sedan fick se Mora skapa ett jätteläge direkt i mittperioden men Williamsson svara för en magnifik räddning. Mora skulle dock få utdelning och inom drygt fem minuter så var MODO Hockey i tremålsunderläge.

– Det är två mål som är frukten av det som vi sett flera gånger tidigare, vi ger bort puck, vi gör räknefel som sätter oss i dåliga lägen, och vi blir straffade, säger Sundquist.

"Det är en sak att prata om det"

Mora hinner också göra 4-0 innan ett visst hopp tänds för MODO Hockey när Alexander Ytterell med sitt första mål i MODO Hockeys dress reducerar med fem sekunder kvar av perioden. Men det lilla hopp som fanns släcktes snabbt och Mora kunde till slut vinna med 7-1.

– Jag är djupt frustrerad över situationen. Vi pratar om moral och stolthet. Att prata om det är en sak. Det handlar om att visa det också. Som lag gör vi inte det. Det är felbeslut, man spelar inte klart situationer, man tar inte ansvar. De elementära grunderna finns inte där och att förlora med 1-7 är fullständigt oacceptabelt, säger Sundquist och fortsätter:

– Vi ser att så länge det är match så är vi med och spelar. Men sedan när det blir motgång så tycker man inte det är lika roligt längre och det är självklart ingenting som håller. Vi måste spela även när det går tungt. Nu är det fem matcher kvar och alla inblandade i det här måste förstå att vi måste kriga, att vi måste spela för klubbmärket och våra fans.

"Påverka det vi kan påverka"

Att Sundquist funderar mycket kring den rådande situationen råder det inte något tvivel om.

– Det är det enda man gör. Vi vänder på alla stenar. Vi pratar om saker. Vi berömmer och förstärker också de positiva bitarna, för sådana finns det också. Det blir också att man höjer rösten, försöker få alla att förstå kravbilden. Jag kan här och nu bara referera till mina veckor i klubben men visst kan jag också se att det ligger saker med i bagaget sedan tidigare. Men nu handlar det bara om att leva i nuet, påverka det vi kan påverka, kämpa och strida för klubbmärket i de matcher som återstår. Sedan får alla involverade i den här klubben göra en analys av allting, avslutar Sundquist.

MODO Hockeys vecka i HockeyAllsvenskan fortsätter nu med dubbla matcher mot Björklöven - lördag i Umeå och dagen därpå returmöte i Fjällräven Center