Hemma
Mora
MIK
Borta
MODO
MODO

Inför Mora - MODO Hockey

3 mars 2021 11:00
Herr

Förlust igår men ikväll har MODO Hockey chans till snabb revansch när man återigen möter Mora IK i Smidjegrav Arena. ”Det siktar vi på, självklart. För att det ska bli en realitet så gäller det att vi spelar mycket enklare i det defensiva spelet, det håller inte att ge bort mål som vi gjorde igår”, säger Magnus Sundquist.


MODO Hockeys intensiva matchvecka, fyra matcher på sex dagar, inleddes igår och trots en bra start på matchen i Mora blev det ännu en förlust för MODO Hockey.

– Jag har sagt det förr och tvingas nu upprepa det, vi tar beslut som kostar oss mål, igår var det tre mål av fem som Mora inte behöver anstränga sig för och det håller inte, säger Magnus Sundquist och fortsätter:

– Vi börjar matchen bra, trycker tillbaka Mora och har bud på mer än ett mål. Sedan kvitterar de och just det målet är ingenting att prata om, det är sånt som händer i hockey. Men mål två, tre och fyra är alldeles för lätta. Det handlar inte om system, taktik eller vilja - utan det är en individs beslut i en situation. Alla känner frustration över det här, men var och en måste förstå innebörden eller konsekvensen av ett beslut.

"Läsa situationerna bättre och ta rätt beslut"

Under förmiddagen har MODO Hockey genomfört ett möte där man pratat igenom just dessa saker - och Sundquist känner sig tillfreds med mötet:

– Det var riktigt bra och det finns ett stort revanschsug i gruppen, och det finns en vilja att påverka det som kan påverkas. Det offensiva spelet är jag till stora delar nöjd med, vi vågar spela vårt offensiva spel, och vi skapar i det. Nu handlar det om att spela enklare i det defensiva spelet, att läsa situationerna bättre och att ta rätt beslut.

Laguppställningen ikväll?

– Vi kommer att göra några småjusteringar. Men det är inte det som allting handlar om, utan vad det handlar om är det jag har varit inne på, var och en måste ta hand om sitt, alla enheter måste hjälpas åt. Spelet utan puck är den stora nyckeln. Lyckas vi med det så kommer vi att få betalt.

Intryck kring Zykov som debuterade igår?

– Han var väldigt bra i tredje perioden och jag både tror och hoppas att han blir ett ännu större vapen i offensiven ikväll. Tycker också att William Strömgren kom in med bra entusiasm igår, han kommer få mer istid ikväll.

Matchen i Smidjegrav Arena har nedsläpp kl 18:00.