Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
MODO
MODO

Inför bortamatchen mot Kristanstad i HockeyAllsvenskan

13 oktober 2020 14:28
Herr

MODO Hockey gör sig redo för säsongens första bortamatch i HockeyAllsvenskan. Laget reser på tisdag söderut för att på onsdag kväll möta Kristanstads IK på bortais. "Vi har bra koll på motståndet, men det gäller för oss att göra våra saker på bästa sätt", kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Urban Omark till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey spelar säsongens första match på bortaplan onsdagen den 14 oktober och för motståndet står Kristianstads IK. För MODO Hockey blir matchen säsongens tredje medan Kristianstad spelat fyra matcher. Förutom att det är MODO:s första match på bortaplan blir mötet det första av två inom loppet av tre dagar då Kristianstad gästar Fjällräven Center för returmötet redan nu på fredag.

MODO kommer senast från förlust på hemmaplan i lördagens möte mot Almtuna. Underläge med 0-1 slutade till sist med 0-2-fölust efter mål i öppen kasse under slutminuten av matchen. Kristianstad åkte på en rejäl smäll hemma i sin senaste match då söndagens möte mot Södertälje slutade 0-6 på hemmaplan.

– Vi bygger vidare med att lägga stort fokus på anfallsspelet som vi inte fått till i de inledande matcherna. Den största orsaken vi hittat är att vi haft för lite driv mot motståndarnas kasse och då skapat för lite tid för puckföraren. Därför har vi lagt mycket tid på det, kommenterar MODO Hockeys assisterande tränare Urban Omark till MODO Channel och fortsätter:

– Systemmässigt har vi spelat bra i defensiven men vi har hamnat i för långa byten och helst i andraperioderna här i de första matcherna. Vi vill väldigt mycket och därför väljer spelare att gå på anfall efter 30 sekunder i egen zon istället för att ta ett byte. På så sätt har bytena blivit för långa, vilket vi måste rätta till.

Till MODO Channel

Stötta med Soffbiljetter inför de kommande hemmamatcherna

Tyvärr är det fortsatt restriktioner för 50 åskådare som gäller, men du kan stötta hela MODO Hockeys som förening genom att köpa Soffbiljetter till matcherna i HockeyAllsvenskan och SDHL. Nu till helgen väntar returmötet mot Kristianstads IK innan match mot BIK Karlskoga avslutar veckan på söndag.

Soffbiljetter till båda matcherna finns på modo.ebiljett.nu

Läget i MODO Hockey

Inga sjukdomar eller skador gör att MODO Hockey kan mönstra samma trupp som i den senaste matchen.

Mer inför matchen i MODO Channel

MODO Channel och MODO Channel Premium fortsätter att leverera innehåll inför och efter matcherna i HockeyAllsvenskan och SDHL. Inför onsdagens bortamatch i HockeyAllsvenskan finns förutom intervjun med Urban Omark även förljande att ta del av i MODO Channel Premium:

Intervju med lagkapten Brendan Mikkelson (Premium)

Isträningen 12/10 (Premium)

Isträningen 13/10 (Premium)