Hemma
Väsby
VSB
Borta
MODO
MODO

Inför Väsby - MODO Hockey

17 januari 2021 13:00
Herr

MODO Hockey beger sig söderut för match två kvällar i rad. Först på programmet står Väsby imorgon måndag och kvällen därpå väntar Västerås. ”Den här veckan blir ett intressant test på oss som lag och grupp. Nu är allt fokus på Väsby och vi ska kliva in och visa vad vi kan”, säger Pär Styf.


Veckan som snart passerat blev inte någon höjdare för MODO Hockey. Två hemmaförluster – mot BIK Karlskoga respektive AIK – blev det när man summerar. Nu står en ny vecka för dörren – en intensiv sådan. Inom loppet av sex dagar ska MODO Hockey spela fyra matcher. Först handlar det om bortamatcher mot Väsby respektive Västerås och därefter väntar Björklöven fredag (fredag) och lördag (borta).

– Vi ser det här som nya möjligheter. Schemat som väntar denna vecka är detsamma som vi hade direkt efter nyår. Då handlade det också om fyra matcher på sex dagar. Den här veckan blir ett intressant test på oss som lag och grupp, säger Pär Styf.

"Surt och irriterande"

Men innan vi flyttar fokus på matchen mot Väsby så får Styf berätta hur han ser på förlusterna på hemmaplan mot BIK Karlskoga och AIK.

– Klart det är surt och irriterande. Den känslan hade man direkt efter matcherna och nu med en tids distans till det så är ändå känslan densamma. Det som är extra irriterande är att det är förluster som vi skapar oss själva. Det finns matcher där man får lov att konstatera att motståndarna för dagen varit bättre. Men mot BIK Karlskoga och AIK är det vi själva som ställer till det, säger Styf.

"Individuellt skickliga spelare"

MODO Hockey tog ledigt från is i lördags. Körde ett pass idag innan man äntrade bussen för destination Väsby. Det här blir grundseriens fjärde och sista möte med Väsby och MODO Hockey har vunnit de tre tidigare.

– Vi har en bra bild av Väsby och vad de vill göra på isen. De har efterhand fått in flera nya spelare, individuellt skickliga spelare. Väsby har ett vasst omställningsspel och överlag så spelar de i hög fart, säger Styf och fortsätter:

– Men det viktiga är vad vi gör. Att vi utför de saker och detaljer vi kommit överens om, och att vi gör det på ett bra och rejält sätt.

"Mikkelson satt ur spel"

När det gäller MODO Hockeys trupp som åker söderut så är det ett par förändringar jämfört med hur det såg ut i fredags.

– Vi åker med tre målvakter på den här resan, Linus Lundin är med. Sedan är tyvärr Brendan Mikkelson satt ur spel på grund av en ”lower body injury”. Därför är det också naturligt i sig att Daniel Sylwander nu tar över C på bröstet. In i matchtruppen istället för Mikkelson kommer Kevin Arvidsson, avslutar Styf.

Matchen i Renew Arena imorgon har nedsläpp kl 19:00,