Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Vita Hästen
VIT

Förlust på hemmaplan i premiären av HockeyAllsvenskan

3 oktober 2020 18:05
Herr

MODO Hockey föll i premiärmatchen av HockeyAllsvenskan 2020/2021 när Vita Hästen vann i Fjällräven Center med 2-5 efter periodsiffrorna 0-0, 0-4 och 2-1. Målskyttar för MODO Hockey i matchen var Linus Pettersson och Filip Sveningsson.


Den första perioden i Fjällräven Center var ingen höjdare rent spelmässigt då lagen bytte chanser i powerplay utan att skapa några riktiga farligheter. Med MODO-ögon sett var det William Wallinders uppåkning som var det minnesvärda från perioden som slutade 0-0 efter skotten 5-5.

Stort ryck av Vita Hästen i andra perioden

Den andra perioden blev ensidig då Vita Hästen tog ledningen i matchen efter 4:20 av den första perioden när Topi Nättinen från högt i slottet sköt 0-1 i krysset bakom Anthony Peters. Fler utvisningar följde och det var med två spelare mer på isen som Marcus Sörensen sköt 0-2 ur snäv vinkel. Målen fortsatta att komma för gästerna och Niklas Folin svarade för såväl 0-3 som 0-4 innan den andra perioden var över där Vita Hästen vann skotten med hela 4-12.

I den tredje perioden kom reducering till 1-4 från MODO Hockey när Sebastian Ohlsson sköt och Linus Pettersson styrde pucken i nät med klockan på 9:08. MODO Hockey chansade där efter med sex utespelare och Anthony Peters på bänken och spelade under väldigt lång stund med uppställt spel för flera bra målchanser. Efter 13:25 sköt även Filip Sveningsson 2-4 ur snäv vinkel för nästa reducering för MODO Hockey.

MODO fick även chansen i spel fem mot fyra med drygt tre minuter kvar av den tredje perioden, som sedemera även blev sex mot fyra med Peters åter i båset. Men precis när Vita Hästen blev fulltaliga kom även David Åslin från utvisningbåset och kunde skjuta 2-5 i öppen kasse. Det blev även slutresultatet i matchen.

Nästa match om en vecka på hemmaplan

Nästa match är även den på hemmaplan och det om en vecka när Almtuna IS kommer på besök lördag 10 oktober. I premiärmatchen kom totalt 3017 soffbiljetter in tillsammans med våra fantastiska säsongskortsinnehavares biljetter, utöver de 50 i publiken. Soffbiljetter finns även till samtliga kommande hemmamatcher och det på modo.ebiljett.nu.