Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Almtuna
AIS

Förlust mot Almtuna på hemmaplan

10 oktober 2020 20:30
Herr

I den andra matchen för säsongen förlorade MODO Hockey på hemmaplan mot Almtuna med 0-2 efter periodsiffrorna 0-0, 0-1 och 0-1. MODO-målvakten Anthony Peters räddade 33 av 34 skott och var bäste spelare för MODO Hockey.


I lördagens match i Fjällräven Center var det MODO Hockey som startade piggt innan ett boxplay gav momentum till gästande Almtuna. Anthony Peters agerade stabilt mellan stolparna och stoppade samltinga 15 skott från gästerna i den första perioden som slutade utan mål.

Almtuna tog ledningen i andra perioden

I den andra akten tog gästande Almtuna över och gjorde även matchens första mål efter 9:33. Almtuna kom i ett tre mot två-läge och Jesper Norbeck direktsköt 0-1 vid den bortre stolpen. Almtuna var närmare att utöka sin ledning i den andra perioden än MODO var kvittering, skotten 4-12.

I den tredje perioden ryckte MODO upp sig och jagade kvitteringspuck. Närmast var Frank Corrado som träffade ribban med ett direktskott från backposition. Då återstod dryga fem minuter av tredje perioden, men istället tvingades Anthony Peters att lämna sin kasse och med klockan på 19:09 fastställde Almtunas Emil Berglund slutresultatet i öppen kasse. Matchen slutade 0-2 efter den totala skottstatistiken 20-35.

Tätare matcher i nästa vecka

För MODO Hockey väntar nu tre matcher på fyra dagar där dubbelmöte mot Kristianstad på bortaplan inleder innan Kristianstad gästar Fjällräven Center fredag. På söndag kväll kommer dessutom BIK Karlskoga på besök och till hemmamatcherna finns soffbiljetter på modo.ebiljett.nu