Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Kristianstad
KIK

Ville Nieminen inför fredagens hemmamatch

15 oktober 2020 16:50
Herr

MODO Hockey möter Kristianstads IK i back to back-möte där nästa match spelas i Fjällräven Center på fredag kväll. Onsdagens match på bortaplan slutade med förlust efter straffläggning. "Vi ska använda vår frustration och energi just nu på rätt sätt. Många är besvikna på insatsen senast, men det gäller att vi följer upp det här genom att med hög energi spela smartare och mer noggrant", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Ville Nieminen inför matchen.


MODO Hockey förlorade mot Kristianstads IK på onsdag kväll och det med 2-1 efter straffläggning. Det var en ensidig matchbild vilket även skottstatistiken 57-27 samt 6-44 i utvisningsminuter visade.

– Vi är fortfarande arga och frustrerade efter insatsen i den senaste matchen. Alla är mest arga på sig själva och jag väljer att se frustrationen som ett tecken på att alla bryr sig. De finns mycket energi just nu där jag tycker att vi arbetar hårt men dessvärre inte spelar nog smart, kommenterar Ville Nieminen till MODO Channel och fortsätter:

– Beslutsfattandet ute på isen går för långsamt och vi tog på tok för många onödiga utvisningar i den senaste matchen vilket innebär att vi skjuter oss själva i benet när det kommer till att få energi i matcherna. Istället tappar vi energi där allt startar med att vi hela tiden behöver spela defensivt, då vi helt enkelt inte är tillräckligt noggranna med pucken i anfallsspelet.

Glädjeämnet i MODO Hockey var målvakten Anthony Peters som svarade för hela 55 räddningar i matchen som gick till straffläggning där Kristianstad tog extrapoängen.

– Peters spelade formidabelt mellan stolparna och ska vi försöka ta med oss någonting positivt från den senaste matchen är det att vi hela tiden höll oss kvar genom ett bra boxplay och genom att inte ge upp, kommenterar Ville Nieminen avslutningsvis.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Inga skador eller sjukdomar. Förändringar i laguppställningen kan komma att ske inför matchen där Nieminen aviserar att juniorer kan komma att få chans till spel.

Soffbiljetter och tävling för alla som stöttar

Den här veckan är det Polercentrum som anordnar tävling tillsammans med MODO Hockey. Polercentrum stöttar MODO Hockey och Soffbiljetterna genom att lägga en DITEC® Ceramic Ultra lackbehandling samt en helrekond invändigt av bilen i potten den här veckan. Vinsten har ett värde av 15 000 kr.

Skänker du en Soffbiljett till någon av MODO Hockeys matcher under vecka 42 i SDHL och/eller i HockeyAllsvenskan kan du vara med och tävla. Du mailar svaret på frågan: Vilket år startade MODO Hockey damlag? Du motiverar även varför du ska vinna en lackbehandling av din bil och mailar detta till [email protected]

Soffbiljetter på modo.ebiljett.nu

Mer inför matchen i MODO Channel

Nedsläpp mot Kristianstad sker 19:00 och från 18:00 sänder MODO Channel direkt från studion i Fjällräven Center. Häng med i programmet Uppsnack för fler intervjuer, gäster och analyser i studion samt ett nytt avsnitt av programmet "Flex och Slip".

Se Uppsnack utan kostnad i MODO Channel