Hemma
Almtuna
AIS
Borta
MoDo
MoDo

Inför tisdagens bortamatch mot Almtuna

19 oktober 2020 14:50
Herr

MODO Hockey reser till Uppsala för bortamatch på tisdag kväll mot Almtuna IS. Lagen har redan drabbat samman i HockeyAllsvenskan 2020/2021 när Almtuna vann med 0-2 i Fjällräven Center i MODO Hockeys andra match för säsongen. "Vi måste minska misstagen och komma upp i nivå vad det gäller vårt passningsspel", kommenterar huvudtränare Ville Nieminen inför matchen.


MODO Hockey hade tätt på given med matcher den gångna helgen. Fredagens seger över Kristianstad med 6-4 följdes upp med förlust mot BIK Karlskoga som vann söndagens möte med 0-4.

– Vi spelade helt enklet inte tillräckligt bra och visade upp en för dålig energi. Vi försökte att hitta lösningar under matchens gång men det är många som saknar självförtroende och är frustrerade just nu. Det syns även att vi inte litar på oss själva eller på våra lagkamrater, sammanfattade Ville Nieminen till MODO Channels "Eftersnack" direkt efter söndagens match.

– Vi har inte de rätta rutinerna just nu för att vinna matcher och jämför man helgens två matcher var söndagens möte mot Karlskoga en helt klart tuffare uppgift. Där tappade vi på tok för många puckar i mittzon för att kunna skapa nog många och långa anfall. Det innebar då att vi inte kunde skapa den energi till laget som vi behövde.

"Måste tillsammans skapa en bättre energinivå"

Nu har MODO Hockey rest söderut mot Uppsala för att förbereda sig för säsongens sjätte match. Almtuna IS står för motståndet där pucken släpps 19:00 på tisdag kväll. Lagen har drabbat samman en gång tidigare den här säsongen när Almtuna vann med 0-2 i Fjällräven Center. Almtunas inledning av säsongen är tio poäng på sju matcher där den senaste matchen slutade med uddamålsförlust, 3-2, på bortaplan mot Västerås.

– Laget har bra glöd tillsammans, men den måste visa sig även under matcherna där vi just nu saknar kampvilja och att spelarna spelar för varandra, kommenterar Niemien i MODO Channel-intervjun och avslutar:

– Jag måste gör mitt jobb bättre, ledarna i laget måste leda och alla måste lägga ner både arbetet och lägga in vad de ska bidra med till laget. Vi måste tillsammans skapa en bättre energinivå och där vi har kärnspelare i truppen som är viktiga för övriga laget.

Läget i MODO Hockey

MODO Hockey reste till Uppsala utan Tommy Enström (opererad), Gustav Olhaver och Anton Öhman. Juniorerna Jeremias Lindewall och William Strömgren är med på bussen där laget tas ut och formeras på matchdagen.