Hemma
Björklöven
IFB
Borta
MoDo
MoDo

Drömstart när MODO ännu en gång besegrade Björklöven

6 mars 2021 20:25
Herr

MODO Hockey och derbyfighter mot Björklöven är en synnerligen lyckad kombination. Ikväll tog MODO Hockey sin tredje raka derbytriumf när man vann med 7-3 efter att ha skaffat sig en drömstart med fem mål på mindre än 12 minuter. ”Inte varje match det händer. Men det är också frukten av hårt jobb”, säger Magnus Sundquist.


MODO Hockey fick en drömstart när Filip Sveningsson blev fri från mittzon framspelad av Markus Persson. Sveningsson var flitigt uppvaktad men var iskall i avslutet och grundlurade Kevin Poulin. Bara sekunderna senare så hade Michael Boivin ett avslut i målramen. Men MODO Hockey skulle skaffa sig en tvåmålsledning ändå. En snabb spelvändning och Markus Persson avslutade i mer eller mindre öppet mål när endast 3:36 hade spelats. Björklöven försökte ta sig in i matchen efter det men lyckades inte. Istället visade William Strömgren prov på sina färdigheter och levererade pucken till Sveningsson som blev tvåmålsskytt när han gjorde 3-0.

– Det var lite flyt där, pucken gick via en motståndare till Sveningsson som nöp till bra, säger William Strömgren.

Strömgrens mål fick Poulin att ge upp

Tio minuter in i perioden fick Justin Crandall ett gyllene läge att reducera men Anthony Peters svarade för en helt magisk räddning. Istället för reducering så blev det 4-0 när Strömgren i power play pangade in ännu ett mål och i samband med det så valde också Poulin att kliva av isen, sönderskjuten. Isak Mantler kom in i kassen - han höll tätt i 57 sekunder… Femman satte Patrik Karlkvist i nät. Björklöven fick i alla fall till en reducering innan perioden var över men det krävdes något speciellt. Ett skott av Alexander Deilert studsade via sargen fram till Alex Hutchings som kunde göra mål i tom bur.

– Tycker att vi kom ut riktigt bra. Vi spelade enkelt samtidigt som vi också visade vilja, säger Strömgren och fortsätter om sitt mål:

– Det var ingenting att tveka om, bara att skjuta och den satt bra.

"Vi bjuder inte på någonting"

I mittperioden kunde man förvänta sig att Björklöven skulle komma ut hårt för att försöka ta sig in i matchen igen. Visst försökte man också men särskilt mycket lyckades man inte skapa - och de få gånger som Björklöven kom till avslut så täckte MODO Hockey bort skotten eller så stod Peters i vägen. Istället var det MODO Hockey som utökade ledningen när Johan Harju sköt 6-1.

– Vi bjuder inte på någonting samtidigt som vi också är effektiva i avsluten, säger målskytten Harju.

– Jag är mycket nöjd med mittperioden. Man kan förvänta sig att Björklöven ska komma hårt på oss. Men vi kommer ur perioden med endast fem skott på vårt mål och det säger en hel del om hur vi verkligen jobbar, vi fullföljer allting och det är precis det man vill se, säger Sundquist.

"Hockey är en underlig sport"

I tredje perioden blev Sveningsson tremålsskytt när han gjorde 7-1.

– Hockey är en underlig sport. Jag har skjutit på det här sättet hela säsongen, nu i match nummer 48 så gick de in, säger Sveningsson. Björklöven reducerade sedan två gånger och därmed skrevs MODO Hockeys segersiffror till 7-3.

– Det har studsat emot mycket för oss. Men vi har krigat på och idag blev det lite ”ketchupeffekt” och visst känns det skönt. Nu ska vi suga på det här en stund, se till att vi får en bra natts sömn, ladda om och göra en bra match imorgon också, säger Sveningsson.

"Handlar om att göra jobbet fullt ut"

Returen imorgon i Fjällräven Center har nedsläpp kl 15:00.

– Björklöven kommer säkert vara revanschsuget och hungrigt. Men vi ska se till att jobba hårt, spela smart, spela enkelt. Handlar om att göra jobbet fullt ut, inte fuska med någonting, avslutar Sundquist.