Hemma
Björklöven
IFB
Borta
MoDo
MoDo

Inför Björklöven - MODO Hockey

5 mars 2021 14:00
Herr

Det väntar ett intensivt och intressant veckoslut med två derbyfighter mellan MODO Hockey och IF Björklöven. Det första spelas i Umeå i morgon lördag och dagen därpå är skådeplatsen Fjällräven Center. ”Den fruktansvärda besvikelse vi känner över matcherna mot Mora ska vi på rätt sätt ta med oss in i de här matcherna. Vi får inte tumma på någonting vi kommit överens om”, säger Magnus Sundquist.


Fem matcher återstår i HockeyAllsvenskan 2020/21 för MODO Hockey. Fem matcher där allting handlar om att behålla den placering som man i nuläget innehar.

– Det är vad som gäller. Vi ska ta match för match, och vi ska göra allt för att göra någonting bra av varje möjlighet. För det är så vi ska se det, varje match är en möjlighet, säger Magnus Sundquist och fortsätter:

– Självklart känner vi en fruktansvärd besvikelse över det vi gjort tidigare under veckan. Vi har efter senaste matchen mot Mora pratat igenom en massa saker, vi har tränat på och det finns ett mod i killarna som lovar gott. Idag var det avslappnat och fokuserat på träningen och det gillar man att se.

"Ett spelskickligt och bra lag"

Björklöven två dagar i rad handlar det om för MODO Hockey. I morgon i Umeå och på söndag returmöte i Fjällräven Center.

– Vi vet att vi möter ett spelskickligt och bra lag. Björklöven har bra spelare på varje position och den topplacering de har i tabellen har de rättvist. Men i det läge som vi befinner oss i så spelar det inte någon roll vilket lag vi möter, säger Sundquist och vidareutvecklar resonemanget:

– Oavsett vad som händer och sker i en match måste vi fortsätta spela och tro på det vi gör. Vi måste vara tålmodig, ta byte för byte. Ibland får man acceptera att man spelar i egen försvarszon och då måste man göra det enkelt och rätt. Vi ska spela bra med puck, vi ska spela klokt utan puck, och framför allt så ska vi spela varje situation färdigt. Det får vi aldrig tumma på. Vi får inte ge bort saker på grund av dåliga beslut.

Karlkvist och Harju målskyttar

MODO Hockey och Björklöven har mötts två gånger tidigare den här säsongen - båda gångerna har det slutat med seger för MODO Hockey. Matcherna spelades inom loppet av en vecka i slutet av januari. Först blev det 3-2 i Fjällräven Center och därefter 6-4 i Umeå. Man kan notera att Patrik Karlkvist och Johan Harju skrev in sig i målprotokollet i båda matcherna.

Läget i truppen?

– Samtliga som var tillgängliga senast är det också nu. Det kommer inte bli några större förändringar i uppställningen, bara lite marginellt, avslutar Sundquist.

Matchen i Umeå i morgon har nedsläpp kl 18:00 - dagen därpå i Fjällräven Center är det kl 15:00 som gäller.