Hemma
Timrå
TIK
Borta
MoDo
MoDo

MODO fick ge sig i rond två

4 januari 2021 20:22
Herr

MODO Hockey var med in i slutminuten i kvällens bortamatch mot Timrå IK men fick se sig besegrade i länsderbyt. Timrå IK vann med 3-1 efter att man skickat in det sista målet i tom bur. ”Klart det är surt att förlora men jag tycker ändå vi visar att vi kan göra match av en tuff bortafight”, säger Pär Styf.


Igår vann MODO Hockey med 2-1 i säsongens första länsderby mot Timrå IK. Ikväll tog tabellettan revansch i en match som rent målmässigt var oviss in i det sista.

– Vi var förberedda på att Timrå skulle komma ut hårt från första nedsläpp. Det gjorde de också men jag tycker att vi klarade av de sex-sju inledande minuterna på ett bra sätt. Sedan får de ett power play som de utnyttjar men jag tycker trots det att vi fortsätter spela ett bra försvarsspel. Visst, Timrå har en hel del puck men vi står upp som vi ska göra, säger Pär Styf om den inledande perioden som slutade med underläge 0-1 för MODO Hockey.

"Kände att vi hade hugg"

I mittperioden fick MODO Hockey till mer i det offensiva spelet men det var ändå Timrå IK som kunde utöka sin ledning.

– Men vi replikerar snabbt och det var ett på flera sätt viktigt mål. Ett mål som gav oss energi och också ett mål som gjorde att vi kunde fortsätta med vår matchplan, säger Styf om Daniel Sylwanders reducering till 1-2. Sylwander fick pucken i slottet och sköt mycket distinkt i målvaktens vänstra kryss. Målet var för övrigt Sylwanders åttonde för säsongen och därmed delar han förstaplatsen i interna målligan tillsammans med Mikkel Aagaard.

– Vi kände verkligen att vi hade hugg inför slutrundan. Vi var bara ett skott från att kvittera matchen och hade vi lyckats trycka dit en kasse hade det varit intressant att se fortsättningen, säger Styf.

"Hittar ett sätt att vara med"

Spelmässigt var det dock mycket Timrå IK i tredje perioden. MODO Hockey stack upp vid några tillfällen och exempelvis hade Aagaard en styrning som var riktigt farlig. Men MODO Hockey lyckades inte komma ikapp och istället kunde Timrå IK fastställa slutresultatet till 3-1 med mål i tom bur.

– Vi kommer kanske inte riktigt upp i samma nivå som igår. Timrå har mycket puck, och är spelförande. Men jag tycker ändå att vi hittar ett sätt att vara med in i det sista, och det visar att vi gör rätt saker, säger Styf och fortsätter:

– Vi har inför de här två matcherna mot Timrå pratat om att vi vill hitta tillbaka till en stabilitet och trygghet i vårt spel, framför allt i försvarsspelet. Det tycker jag att de här två prestationerna också visar. Det är självklart surt att förlora ikväll men ser man på att vi tar tre poäng av sex möjliga mot seriens för tillfället bästa lag så visar det att vi är på rätt väg, att vi har någonting att bygga vidare.

Väsby och Västervik väntar

MODO Hockeys vecka i HockeyAllsvenskan rullar nu vidare med matcher onsdag och fredag. På onsdag handlar det om bortamatch mot Väsby innan Västervik gästar Fjällräven Center två dagar senare.

– Vi ser fram emot dessa matcher, avslutar Styf.