Hemma
Timrå
TIK
Borta
MoDo
MoDo

Inför Timrå - MODO Hockey

4 januari 2021 12:30
Herr

Igår spelades säsongens första länsderby och det slutade med seger (2-1) för MODO Hockey. Redan ikväll är det dags för rond nummer två - den här gången i Medelpad. ”Det ska bli jätteroligt att möta ett Timrå som säkert är revanschsuget. Vi ska ha samma disciplin och energi i vårt spel”, säger Pär Styf.


MODO Hockey genomförde en till stora delar mycket bra match igår när man hemma i Fjällräven Center besegrade Timrå IK med 2-1.

– Så här morgonen efter har jag samma känsla som jag hade under matchen. Vi gick samman som ett lag, som en grupp och ville verkligen visa att vi kan. Vi hade bestämt oss för att inte ge bort en match igen, säger Pär Styf och fortsätter:

– De två första perioderna är enligt planen vi lagt upp. I tredje perioden har vi en liten dipp men gruppen tillsammans hittar tillbaka igen och just det var riktigt roligt att se.

"Inspirerande och jätteroligt"

Inför kvällens returmöte i Timrå så är Styf helt på det klara med vad som väntar MODO Hockey:

– Timrå kommer att vara revanschsuget. De lär vilja visa att gårdagens förlust, enligt deras sätt att se det var en slump. Men vi ser det här som en inspirerande utmaning och det ska bli jätteroligt att åka till Timrå.

Vilken matchplan gäller?

– Vi ska ha samma disciplin som igår. Vi ska ha energi. Spela ett bra bortaspel, vara smart i alla lägen. Lite att spela efter vad vi får, med det menar jag att när läge ges så ska vi gå, trycka på och vara kreativa, men vi kan också spela enkelt emellanåt.

"Inte tillgänglig i närtid"

Inför gårdagens match hade MODO Hockey en diger frånvarolista. Tyvärr utökades den ytterligare i och med skadan på Tobias Åhström.

– Han kommer inte vara tillgänglig i närtid. Inte heller någon annan av dem som missade matchen igår är tillbaka ikväll, säger Styf. Men en som kommer att vara med ikväll är Fredrik Styrman som lånats in från SHL och Luleå.

– Det känns mycket bra med tanke på att vi har en numerär som är tunn på backsidan. Han kommer att hjälpa oss i den här situationen, säger Styf som till kvällens match därmed har sju backar att tillgå, och på forwardssidan är antalet 12.

– Vi lyfter in Oscar Nordin och kan därmed gå på fyra hela kedjor, avslutar Styf.

Matchen i NHC Arena har nedsläpp kl 18:00.