Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Västervik
VVIK

Ville Nieminen inför mötet mot Västervik

29 oktober 2020 15:25
Herr

MODO Hockey gör sig redo för hemmamatch i HockeyAllsvenskan på fredag kväll. Västerviks IK kommer på besök och möter ett MODO som tränat under en hel veckas tid sedan den förra matchen. "Vi har väntat länge på match men står redo inför nedsläpp", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Ville Nieminen till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från seger med 6-1 på hemmaplan i den senaste matchen som spelades förra fredagen mot Vita Hästen. Mikkel Aagaard svarade för ett äkta hattrick i matchen där MODO Hockey fick islossning offensivt.

– Vi gjorde fyra stycken mål på returer och det är jag givetvis väldigt nöjd med då vi pratat mykcet om att ta oss in på kassen. De spelare som hittar vägarna in mot mål är även de spelarna som gör mycket mål. Förra matchen spelade Aagaard det spelet och gjorde det väldigt bra där han vann kamperna.

– Nu har vi tränar det defensiva spelet i måndags, mera spelvändningar och uppspel i tisdags innan onsdagen var en dag för skills-träning och återhämtning. Vi har kollat video från senaste matchen där vi stundtals spelade bra och gjorde många bra saker som vi kan bygga vidare på.

"Västervik är ett snabbt lag som jobbar hårt"

Nu väntar möte mot Västerviks IK på hemmaplan i vad som är säsongens första möte. Västervik kommer senast från förlust mot Björklöven på bortaplan med 3-0 men ligger på en sjunde plats i tabellen efter 14 poäng på 9 spelade matcher.

– Västervik spelade väldigt bra i matchen mot Björklöven och förtjänade ett bättre öde i den matchen. De är ett snabbt lag som spelar en bra hockey och jobbar väldigt hårt för varandra. De har även ett bra facit mot MODO Hockey historiskt så det gäller verkligen att vi är beredda inför nedsläpp, kommenterar Ville Nieminen till MODO Channel och avslutar genom att prata om det senaste tillskottet till truppen:

– Martin Kaut är en högerfattad spelare som har ett bra skott. Vi hoppas att han kan hjälpa oss i powerplay där vi saknat just en högerfattad spelare. Han kommer att bidra offensivt till laget och kommer att visa vad han går för direkt. Nu vet vi inte om han spelar eller inte, men vi hoppas givetvis att det löser sig snarast med allt pappersarbete.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Edwin Hedbergs medverkan är osäker efter att forwarden klivit av torsdagens träning. Martin Kaut ansluter på fredag till laget, men även hans medverkan är osäker då alla transfer-papper måste vara klara inför matchstart. Laget tas ut på matchdagen efter värmningen.

Mer i MODO Channel om fredagens match

Herrlagets isträning 29/10 (Premium)

Intervju med Daniel Sylwander (Premium)

Uppsnack startar 18:00 på fredag med senaste nytt

Eftersnack direkt efter fredagens match (Premium)

Stötta med Soffbiljetter till helgens matcher

Oktober månad ut gäller fortsatt endast 50 personer som får vara på läktarplats i Fjällräven Center, men det går utmärkt att stötta genom att köpa Soffbiljetter. Via modo.ebiljett.nu och Swish kan du visa ditt stöd och engagemang inför matcherna i SDHL och HockeyAllsvenskan. I helgen spelar båda representationslagen dessutom två matcher var! Tack till alla som stöttar MODO Hockey!