Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
MODO
MODO

Pär Styf inför mötet mot Vita Hästen

17 november 2020 11:00
Herr

MODO Hockey gör sig redo för den tredje raka matchen på bortais när laget möter Vita Hästen på tisdag kväll där nedsläpp sker 19:00. "Vi förväntar oss en match i högt tempo", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Pär Styf inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från tre poäng och eger på bortais i söndagens match. Västervik besegrades med 2-3 efter en snabb målkavalkad i den andra perioden där samtliga mål i matchen föll. Där efter stängde MODO matchen i den tredje perioden för tre efterlängtade poäng på bortais.

– Vi svarade för en sbail match senast där vi inte fick till så mycket offensiv som vi ville om man ser på hela matchen. Men vi lyckades med vår gameplan att få ner farten på Västervik, berättar Pär Styf på tisdag morgon medan laget gör sig redo för fysträning.

– I den tredje perioden lyckades vi ligga på rätt sida genomgående och tvingade Västervik att ta avsluten där vi ville att de skulle komma. Sammantaget var det en ok match där det som sagt skulle varit önskvärt att vi haft mer puck för att kunna skapa fler chanser offensivt.

"Vi måste ställa om spelet snabbt"

Nu väntar MODO Hockeys tredje raka match på bortais när Vita Hästen är nästa motståndare på tisdag kväll. Där efter reser laget tillbaka till örbsköldsvik för ett speluppehåll innan söndagens möte mot AIK på bortais blir nästa match.

MODO har ställts mot Vita Hästen två gånger tidigare den här säsongen där det första mötet i Norrköping slutade 2-5 innan MODO vann senast med 6-1 på hemmaplan. Två målrika matcher inför tisdagskvällens tredje möte.

– Eftersom vi mötts tidigare den här säsongen har vi en klar förväntan på att det kommer bli en match i högt tempo. Vita Hästen kommer sticka på det mesta offensivt, så för vår del gäller samma saker som mot Västervik att vi måste vara alerta, ställa om spelet snabbt och vara vakna redan från start, avslutar Styf.

Läget i MODO Hockey

MODO Hockey kommer att ställa upp med samma lag som i den senaste matchen. Tobias Viklund och Tommy Enström är långtidsskadade, Brendan Mikkelson avstängd och Hugo Styf skadad. Martin Kaut är fortsatt sjuk och kommer ansluta till laget när de återvänder till Örnsköldsvik. Albin Thyni Johansson är inlånad från Luleå Hockey även till denna match.