Hemma
MODO
MODO
Borta
Björklöven
IFB

Inför MODO Hockey - Björklöven

21 januari 2021 16:30
Herr

Det är dags för derbymatcher två kvällar i rad för MODO Hockey i HockeyAllsvenskan. Björklöven står för motståndet och första matchen spelas i Fjällräven Center. ”Det ska bli kul att möta dem, det är första gången den här säsongen. Det som är lite synd är att vi inte kommer att få uppleva den magiska stämningen som det brukar vara i dessa matcher”, säger Pär Styf.


Två matcher har redan avverkats den här veckan – nu väntar ytterligare två och det handlar om dubbelmöte med Björklöven. Men börjar vi med en tillbakablick så vann MODO Hockey med 7-6 över Väsby och föll med 2-4 mot Västerås.

– Matchen mot Väsby var ganska speciell kan man säga. Det var en kväll där man upplevde många olika känslor. Trots att vi försökte ställa till det för oss själva på alla möjliga olika sätt så var det en bra tredjeperiod, och till slut stod som segrare, säger Pär Styf och fortsätter så här om matchen i Västerås:

– Där började vi bra, hade bra intentioner. Sedan tog vi utvisningar som förstörde mycket, vi hade en tunn trupp och många fick slita mycket. Kändes på något sätt att vi inte hade det som krävdes för att komma tillbaka in i matchen.

"Självklart är det extra speciellt"

Nu är den bortaturnén lagd till handlingarna. Nu väntar istället en intressant fredag och lördag med derbymatcher mot Björklöven.

– Blir första gången som vi möts den här säsongen, och det ska bli kul med en ny motståndare. Självklart är det extra speciellt när det handlar om derbymatcher. Det som är lite synd är att vi inte kommer att få uppleva den magiska stämningen som det brukar vara i dessa matcher, säger Styf.

Din bild av Björklöven?

– Stabila och rutinerade är två saker jag direkt tänker på. De är lugna i sitt spel, konsekventa och homogena.

I MODO Hockey är det en del nyheter inför matchen. Både nyförvärvet Michael Boivin och lånet Sebastian Kaijser är redo för spel.

– Boivin har hunnit göra en träning med laget och första intrycket lovar gott. Sedan ska man komma ihåg att han inte har spelat match på en längre period. Men han känns spännande, rörlig, bra i positionsspel, skicklig och lugn med puck. Han utför grejerna rejält, säger Styf och fortsätter om Kaijser:

– Känns jättebra att få in honom när vi nu har lite tapp på forwardssidan. Kaijser är intensiv i sitt spel, jobbig att möta. Vidare kommer också Oscar Nordin att vara med.

"Vill se att vi utmanar oss själva"

Att det blir en utmaning att möta topplaget Björklöven är Styf helt på det klara med. Men han känner också tillförsikt.

– Björklöven är bra. Men vi ska möta upp dem med hög tävlingsinstinkt. Vi ska ha fart och intensitet. Vill se att vi utmanar oss själva genom att försöka göra våra saker i så hög fart som möjligt. Jag tror det här har alla möjligheter att bli intressanta drabbningar, avslutar Styf.