Hemma
Västerås
VIK
Borta
MoDo
MoDo

MODO fick se sig besegrade i Västerås

4 december 2020 21:21

I söndags vann MODO Hockey med 4-1 hemma mot Västerås IK. Ikväll tog västmanlänningarna revansch genom att vinna med samma siffror och därmed satte man också stopp för MODO Hockeys tre matcher långa segersvit. ”Man är besviken och arg. Vi är inte tillräckligt bra ikväll för att vinna en bortamatch mot ett bra lag”, säger Pär Styf.


MODO Hockey startade kvällens match i ABB Arena helt okay. Visserligen fick man redan efter drygt två minuters spel städa av spel i numerärt underläge men bortsett från den sekvensen så var det MODO Hockey som hade det mesta och det bästa av spelet i inledningen.

– Det är några sekvenser i den perioden som vi gör rätt och bra saker. Men inte under tillräckligt lång tid. Det är för många som inte är betala priset, som inte är ödmjuka nog, säger Pär Styf.

Kortvarig glädje

MODO Hockey fick sedan en pangstart på mittperioden. Aleksi Heponiemi sköt ett smart skott som Emil Kruse inte kunde rädda. Målet var Heponiemis sjätte för säsongen. Men MODO Hockeys glädje blev kortvarig. Det tog bara 50 sekunder för Västerås att spräcka Oliver Dackells nolla och kvittera. Dackell gjorde två räddningar i sekvensen men kunde inte stoppa det tredje försöket. Strax därefter hamnade MODO Hockey i ett ännu sämre läge när man drog på sig två snabba utvisningar och i spel fem mot tre bombade Patrik Zetterberg in 2-1 för hemmalaget.

– Vi har haft problem med utvisningar hela säsongen. Vi jobbar dagligen med det och kommer att fortsätta jobba med det, säger Styf.

Två utvisningar grusade jakten

Under tredje periodens första halva styrde MODO Hockey händelserna på isen och skapade flera långa anfall utan att få till de riktigt heta målchanserna. Mitt i perioden fick Västerås till en spelvändning och Alexander Lunsjö skrev in sig för andra gången i målprotokollet. MODO Hockeys jakt på att ta sig närmare i målprotokollet grusades sedan när man drog på sig två raka utvisningar. Men med 2:30 kvar av ordinarie matchtid plockades Oliver Dackell ut ur kassen och MODO Hockey spelade sex mot fem. MODO Hockey skapade också ett rejält tryck men Västerås med Kruse i kassen höll emot och istället kunde Lunsjö skicka pucken över hela isen in i den tomma buren och med sitt tredje mål för kvällen spika slutresultatet till 4-1.

– Man är besviken och arg. Vi är inte tillräckligt bra ikväll för att vinna en bortamatch mot ett bra lag. Vi gör inte jobbet utan puck och ser man på målen som de gör så är det vi som ger dem lägena och möjligheterna, säger Styf.

Finns det någonting att plocka med sig från kvällen?

– Tycker att Oliver Dackell gör en mycket bra match i kassen. Sedan så kan man väl också konstatera att vi höjt vår lägstanivå. Med det menar jag att trots att vi inte är tillräckligt bra ikväll är det ändå match in i slutet.

Kommande vecka väntar två hemmamatcher för MODO Hockey. På onsdag gästar AIK Fjällräven Center och två dagar senare kommer Timrå IK på besök.