Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Timrå
TIK

Inför MODO Hockey - Timrå IK

25 februari 2021 12:50
Herr

Det är dags för säsongens tredje länsderby när Timrå IK kommer på besök till Fjällräven Center och MODO Hockeys huvudtränare Magnus Sundquist säger så här om det som väntar: ”Vi möter seriesuveränerna och för oss gäller det att verkligen stämpla in för att kunna ge dem en fight. De toppar serien helt välförtjänt och samtidigt som det är en tuff uppgift så ska det också bli kul att möta dem”.


MODO Hockey fick endast med sig en poäng från senaste matchen mot Mora IK trots att man tidigt i matchen skaffade sig ledningen med 4-0.

– Jag var lite orolig hur vi skulle ta oss an uppgiften mot Mora med tanke på att vi i matchen dessförinnan svarat för 60 bra minuter. Men jag fick svar direkt, vi körde över Mora från första nedsläpp, säger Magnus Sundquist och fortsätter:

– Men sedan tappar vi helt bort ödmjukheten och respekten för våra motståndare. Det märktes inte minst i vårt power play i inledningen av andra perioden. Vi spelar riktigt dåligt då, släpper till och med in mål och i och med det så ger vi också Mora hugg.

"Förbannad och irriterad"

Det är klart och tydligt att Sundquist är mycket irriterad över det som hände mot Mora.

– Jag är förbannad och irriterad, ingenting att hymla om. Det är inte bra att ge bort två poäng på det sätt som vi gjorde. Vi har haft tendenser att göra det i tidigare matcher också men då har vi inte varit så överlägset som vi var i inledningen i den här matchen, säger Sundquist och berättar vidare:

– Vi slutar att göra de enkla sakerna ute på isen, vill ha mer finlir. Det håller inte. Tar man bort ödmjukheten och enkelheten så går det fort i hockey. Visst, det är en tjusning med den här sporten, men absolut inte när man är på den förlorande sidan. Vad vi tycker om att inte visa ödmjukhet och respekt, samt att inte göra de enkla sakerna, är någonting vi klargjort tydligt för hela gruppen. Vi måste lära oss att spela smartare, att agera klokare. Gör man inte det så blir man uppäten.

"Timrå är den här ligans suveräner"

Samtidigt som MODO Hockey föll i förlängning mot Mora så var Timrå IK på besök i huvudstaden för match mot AIK. Ännu en gång så svarade Timrå IK för en imponerande insats och vann med förkrossande 8-0.

– Att Timrå är den här ligans suveräner är det inte något snack om. Det visade de med eftertryck mot AIK, och det har de visat under hela säsongen. De toppar tabellen i överlägsen stil och tittar jag på deras spel så har de spets och djup i det, tittar jag på deras trupp så är det spets och bredd. Timrå förfogar också över många spelskickliga spelare och när sådana har välfyllt självförtroende så är de tuffa att möta, säger Sundquist.

"Gäller verkligen att stämpla in"

Det här blir säsongens tredje möte mellan MODO Hockey och Timrå IK i seriespelet. De två tidigare har slutat med hemmaseger. 3 januari vann MODO Hockey med 2-1 i Fjällräven Center efter mål av Johan Harju och Patrik Karlkvist. Kvällen därpå tog Timrå IK revansch efter 3-1 i NHC Arena eter att ha gjort sista målet i tom bur. MODO Hockeys mål i den matchen gjordes av Daniel Sylwander.

– Vi vet vad som väntar oss. Det gäller verkligen att vi stämplar in för att vi ska kunna ge dem en fight. Det kommer att krävas en prestation på maxnivå, och det gäller att vara smart och agera klokt matchen igenom, säger Sundquist.

Läget i truppen?

– Jämfört med matchen mot Mora så är Frank Corrado klar för spel - och han kommer att spela. Tex Williamsson är också tillbaka i matchtruppen. Exakt hur vi ska formera styrkorna har vi ännu inte tagit beslut om.

Matchen i morgon i Fjällräven Center har nedsläpp kl 19:00.