Hemma
MoDo
MoDo
Borta
AIK
AIK

Förlust hemma mot AIK

10 februari 2021 23:20
Herr

Efter två bortamatcher som resulterade i tre av sex poäng väntade ikväll hemmamatch i Fjällräven Center där AIK stod för motståndet. Matchen slutade med förlust för hemmalaget trots en stark andraperiod.


MODO öppnar starkt och har flera målchanser efter bra passningsspel dock resulterar det inte i något mål. Cirka 8 minuter in i perioden tar bortalaget över matchen och en AIK-spelare fångar upp pucken vilket leder till att Nicklas Heinerö får läge att skjuta in 0-1. Bortalaget behåller kontrollen över spelet vilket ger utdelning när Samuel Solem skjuter 0-2 med ett skott från blålinjen efter 16:10.

Skott på mål i första perioden 8-9

”En stark andraperiod”

Spelet är något jämnare första halvan av andra perioden och båda lagen får till längre anfallsspel, dock utan chans till bra avslut. MODO Hockey får ett guldläge men tyvärr är AIK snabb med att styra bort pucken i målområdet. Sex minuter in får AIK efter en snabb kontring en straff utdömd, en straff som Anthony Peters räddar.

Bortalaget har övertaget i perioden fram tills att MODO Hockey får ett powerplay där de reducerar när Filip Sveningsson skjuter in 1-2. Efter powerplay så tänder MODO till och tvingar AIK på defensiven och efter flera målchanser så ger pressen resultat och MODO hockey kvitterar när nytillskottet Villiam Haag skjuter in 2-2 med två minuter kvar av perioden. Det är flera bud på mål resterande två minuter där hemmalaget behåller initiativet dock utan ytterligare mål.

Skott på mål i andra perioden 13-9

”Det blir uppförsbacke”

MODO Hockey lyckades inte få med sig energin som de hade i slutet av andra perioden och det börjar tungt då AIKs Erik Norin gör 2-3 bara 16 sekunder in. Knappa 4 minuter senare utökar bortalaget ledningen till 2-4. Hemmalaget återhämtar sig något och får till en del anfall men lyckas inte skapa de där riktigt farliga målchanserna. Resultatet står sig perioden ut och matchen slutar med förlust 2-4.

– Jag tycker att det var en onödig förlust, AIK var hetare i första perioden men vi kommer tillbaka och gör en jättebra andraperiod och ska ta med oss det in i tredje, men trean blir en kalldusch, kommenterar huvudtränare Magnus Sundquist till MODO Channel. Vi gör ett dåligt byte som gör att de lätt kommer in i zon och de får göra mål på retur. Det är för lätta mål på den här nivån, då blir det uppförsbacke, jag är fruktansvärt besviken.