Hemma
MODO
MODO
Borta
AIK
AIK

Magnus Sundquist inför onsdagens match mot AIK

9 februari 2021 18:30
Herr

Efter två bortamatcher och tre inhämtade poäng står nu en hemmamatch på agendan när MODO Hockey möter AIK i Fjällräven Center onsdag 19:00. ”Känslan i laget är jättebra, jag ser hur det verkligen brinner i ögonen, jag vill driva på dem och pressa dem till att vilja gå ut och prestera för varandra och jag ser hur de verkligen vill det”, kommenterar huvudtränare Magnus Sundquist till MODO Channel.


Magnus Sundquist som ny huvudtränare i båset fick börja med en liten road-trip med två bortamatcher där MODO Hockey besegrade Vita Hästen på övertid och även plockade hem en viktig poäng i övertidsförlusten mot Almtuna.

– Vi fick en dålig start men efter de tycker jag att vi tog över och det visade sig att vi inte brydde oss om den dåliga starten. Vi fortsatte med energin vi hade i matchen mot Vita hästen och den tycker jag att man såg under många stunder i Almtuna-matchen. Jag är jättenöjd med arbetsinsatsen i alla sex perioder, därav att vi också tar med oss tre poäng av sex, såklart hade vi velat ha med oss alla sex poäng men vi är inne på en resa framåt, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Magnus Sundquist till MODO Channel

”En tät och tuff match”

Nu väntar en match mot AIK, ett AIK som plockat poäng i de 8 senaste matcherna. Det senaste mötet med MODO Hockey för lite mindre än en månad sedan slutade med 5-3 till AIK.

– Vi har snackat arbetsinsats och den här moralen laget ska ha där alla ska visa bra signaler, då kommer vi vinna mer matcher än vi förlorar. Sen kollar vi hela tiden på hur vi ska utveckla spelet, nu har vi inte hunnit träna något men vi ska prata igenom saker imorgon. Förvänta dig en hård arbetsinsats, en tät match mot ett bra lag. De som är där ute imorgon ska arbeta för det och då är förutsättningarna bra för att det kan gå bra. Det blir en tät och tuff match som kan gå åt båda hållen, berättar Sundquist och fortsätter:

– AIK har efter en trög start fått tillbaka lite självförtroende och är i en god spiral, de är ett bra lag, precis som många andra lag i HockeyAllsvenskan och precis som vi också är, det blir tufft om man inte är på tårna i matchmoment och när man kliver in på isen, vi ska vara vakna och jag har ju sett att killarna kan spela hockey och det ska de fortsätta med. Kul ska vi ha och det har man ofta när man jobbar.

Känslan i laget

– Känslan i laget är jättebra, jag ser hur det verkligen brinner i ögonen, jag vill driva på dem och pressa dem till att vilja gå ut och prestera för varandra och jag ser hur de verkligen vill det, stämningen är bra och tron på laget är bra.

Läget i MODO Hockey

Tobias Viklund, Magnus Häggström, Jesper Dahlroth och Frank Corrado är fortsatt skadade och kommer inte delta i matchen. I övrigt så är det ordinarie lag som MODO Ställer upp med.

Till MODO Channel