Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
MoDo
MoDo

Inför Tingsryd - MODO Hockey

17 december 2020 13:30
Herr

MODO Hockeys bortaturné fortsätter med match i Småland och Tingsryd imorgon. Det här blir säsongens första möte mellan lagen och MODO Hockeys tränare Urban Omark säger så här om uppgiften som väntar: ”Det är viktigt att vårt spel med puck sitter. Tingsryd prioriterar defensiven och vill gärna ligga på kontring”.


Vid lunchtid idag genomförde MODO Hockey ett ispass i Kristianstad och nu är allt fokus på morgondagens match mot Tingsryd.

– Vi glömde bort grunderna i vårt spel igår mot Kristianstad och därför handlade dagens träning i stort sett bara om att repetera grunderna i positions- och försvarsspelet, samt i spelet med puck, säger Urban Omark som ännu inte fullt ut har släppt uddamålsförlusten mot Kristianstad:

– Det är tråkigt irriterande eftersom att det är vi själva som ger bort matchen. Vi gör enkla fel som de utnyttjar. I stort sett allting som vi släpper till kommer efter att vi har haft puckinnehavet, och att vi ger bort det.

"Ambitionen är god men det behövs smartness och basic"

Att den pausade verksamheten spelade in är Omark helt inne på. Men samtidigt är det ingenting man kan skylla på.

– När man har varit borta från isen en så pass lång period så innebär det att tajmingen och touchen inte finns där fullt ut. Så är det bara. Vi klev ut till matchen igår och spelade ”som vanligt”. Den ambitionen är god men när tajming och touch saknas så måste man spela med smartness och basic. Det gjorde vi inte och det blev vi hårt straffade för, säger Omark.

"Satte sig själv och medspelare i bra situationer"

En som debuterade i MODO Hockey igår var forwarden Johan Harju. Han hamnade i poängprotokollet när han assisterade till Patrik Karlkvists mål.

– Tycker att Johan gör en klart godkänd debutmatch. Han har inte spelat match sedan mars och det måste man ha i åtanke. Han spelade med marginaler igår, satte sig själv och sina medspelare i bra situationer. Man såg också att han är nyttig i spelet runt kassen och att han har respekt med sig på isen, summerar Omark.

"Spelet med puck måste bli betydligt bättre"

MODO Hockey beger sig nu till Småland för möte med Tingsryds AIF som så här långt spelat in 27 poäng på 21 matcher och placerar sig som tabelltia. MODO Hockey - med sina 24 poäng på 19 matcher - är två placeringar bakom Tingsryds AIF.

– Det här blir första mötet med dem den här säsongen. Vi vet att Tingsryds AIF precis som alla andra lag i den här ligan är bra. Vi vet också att de prioriterar sitt försvarsspel och att de gärna vill ligga på kontring. Med den vetskapen så är vi medvetna om att vårt spel med puck måste bli betydligt bättre än vad det var igår. Överhuvudtaget så fokuserar vi på vårt, vi måste spela med smartness, säger Omark.

Läget i laget?

– Alla som är med på resan är friska och hela. Vi kommer med största sannolikhet att starta matchen med uppställningen som vi hade i slutet av gårdagsmatchen. Tycker vi fick bra effekt när Lindewall tog plats i tredjeline och Tjernström kom in i fjärdelinen, avslutar Omark.