Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
MoDo
MoDo

Tuff inledning knäckte MODO

16 december 2020 21:31
Herr

MODO Hockeys återstart efter den pausade verksamheten blev inte någon höjdare. Redan efter mindre än 12 minuters spel hamnade MODO Hockey i tremålsunderläge och trots att man tog sig närmare så slutade det med förlust. ”Det är bjudningarnas match. Vi ger bort det här. Visst, vi är på väg tillbaka in i matchen flera gånger men då ger vi dem nya lägen”, säger Pär Styf.


De inledande minuterna var klart hyggliga för MODO Hockey i kvällens bortamatch mot Kristianstad. MODO Hockey fick redan efter 46 sekunders spel chansen i numerärt överläge men skapade inte de riktigt heta målchanserna. Därefter blev det en tuff period för MODO Hockey som fick se Kristianstad gå ifrån till 3-0.

– Det är klart att det har en inverkan på allting att vi kommer från en speciell period. Men det är ingenting vi kan skylla på. Har vi haft pausad verksamhet så måste vi kliva in till matchen med smartness. Med det menar jag att vi måste spela efter förutsättningarna. Man kan inte hålla på att ge bort puck, ge dem spelvändningar, låta dem få två mot ettor och tre mot tvåor, säger en lika besviken som frustrerad Pär Styf.

"Man känner att det finns läge"

MODO Hockey kom dock tillbaka målmässigt redan i första perioden. Edwin Hedberg reducerade till 1-3 och drygt fem minuter in i mittperioden hittade också Tobias Åhström rätt.

– Då har vi hugg. Vi är nära att få napp. Vi är på väg tillbaka och man känner verkligen att det finns ett läge att vända matchen. Men då hamnar vi i det att vi ger bort alldeles för mycket, sätter oss själva i trubbel. Samma sak händer sedan i tredje perioden där vi återigen får till en reducering bara för att kort därefter dra ned ljuset för oss själva, säger Styf och syftar på att Daniel Sylwander reducerade till 3-4 men strax därefter var man återigen i tvåmålsunderläge.

"Jag återkommer till smartness"

Patrik Karlkvist såg med 3:35 kvar av ordinarie matchtid till att skapa spänning i slutet när han reducerade till 4-5, framspelad av debutanten Johan Harju. Men närmare än så kom inte MODO Hockey utan man blev poänglöst.

– Ska vi bli det vinnande laget som vi strävar efter så måste vi lära oss att fixa segrar när det spelmässiga inte stämmer fullt ut. Jag återkommer till smartness, det gäller att agera rätt på isen, ligga rätt i positionerna och göra det enkla, säger Styf.

Finns det några ljusglimtar en kväll som denna?

– Jag tycker att vi spelar bra i penalty killing. Att vi gör fyra mål är också positivt. Men när man förlorar så är det ändå mest bara negativt. Nu handlar det om att skaka av oss det här, eller rättare sagt ta lärdom. Gå vidare. Förbereda oss för nästa uppgift.

Nästa uppgift för MODO Hockey är på fredag när man möter Tingsryd.