Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
MoDo
MoDo

Inför Kristianstad - MODO Hockey

15 december 2020 15:00
Herr

Efter att ha pausat verksamheten i mer än en vecka klev MODO Hockey på is igen igår måndag och med två ispass genomförda väntar imorgon match mot Kristianstad - den första av tre raka bortamatcher den här veckan. ”Roligt med omstart igen och det ska bli intressant att se hur vi tagit den här vilan”, säger Pär Styf.


Fredag 4 december spelade MODO Hockey senast match i HockeyAllsvenskan. Två dagar efter den matchen meddelades att man pausar verksamheten efter att man fått bekräftade fall av Covid-19. Igår eftermiddag gjorde man första ispasset och idag genomförde man ytterligare ett ispass innan man äntrade bussen för destination Kristianstad.

– Jag vet inte om man hade låga förväntningar eller inte på återstarten på is men jag tycker vi kört två ispass som varit helt okay. Fokus på de här passen har legat på att få igång känslan, passningar och rörelsemönster. Men också på att försöka bygga upp fart och kondition, säger Pär Styf.

Hänt en del i truppen

Majoriteten av spelarna i truppen har under tiden som den laggemensamma verksamheten varit pausad kunnat genomföra individuella fyspass. Under den här perioden har det också hänt en del i spelartruppen. Lånen Aleksi Heponiemi och Martin Kaut är inte längre tillgängliga. Men på pluskontot återfinns Johan Harju som imorgon debuterar i MODO Hockeys färger i tröjnummer 13.

– Känns jättebra att få in honom i truppen. Alla vet att Harju har rutin och erfarenhet. Vi vet också att han har styrkor i sitt spel som kommer att hjälpa oss och det ska bli spännande att se honom, säger Styf.

"Mentala spelet också intressant"

Kristianstad är den första matchen av tre på den här bortaturnén. På fredag väntar Tingsryd innan man avrundar det hela med match i Hovet mot AIK på söndag.

– Det mentala spelet är också intressant. Det här med att starta om har vi varit med om tidigare den här speciella hösten. Den här gången gör vi det med tre raka bortamatcher som också innebär en hel del tid i buss och på hotell. Vi väljer det här upplägget för att ta ansvar kring den situation som vi alla befinner oss i, säger Styf som på turnén har med sig en trupp bestående av två målvakter, sex backar och 13 forwards.

Hur ser du på mötet med Kristianstad?

– Det är en motståndare som har varit i samma situation som oss med pausad verksamhet. Tror att de har kunnat genomföra något ispass mer jämfört med oss men just det tror jag inte kommer att påverka så mycket. Jag tror vi kommer att få se två lag som från första nedsläpp vill mycket, det kommer garanterat att vara högt tempo. Men det gäller också att man har disciplinen, och då menar jag disciplin i alla delar. Vi ska absolut inte bjuda på någonting utan allt vi gör ska vi göra med smartness.

Vad det gäller MODO Hockeys trupp till bortaturnén så är en trio backar kvar hemma i Örnsköldsvik: Tobias Viklund, Tommy Enström, Jesper Dahlroth.