Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
MoDo
MoDo

Ras i mittperioden sänkte MODO

29 december 2020 17:28
Herr

Eftermiddagsmatch på en vardag blev inte någon lyckad kombination för MODO Hockey. Visserligen startade det helt okay och ledning efter en period borta mot Tingsryd. Men i mittperioden rasade allt. Tingsryd vände 1-2 till 5-2. ”Synd vi biter oss själva i svansen. Vi gör en till stora delar mycket bra inledningsperiod. I den efterföljande perioden gör vi allting tvärtom och där försvinner matchen”, säger Pär Styf efter att MODO Hockey till slut förlorat med 2-7.


MODO Hockey startade piggt de första minuterna i Nelson Garden Arena och tryckte ned hemmalaget, och skapade också några halvchanser. Sedan hände det som hänt så många gånger tidigare under hösten. MODO Hockey drog på sig utvisningar - två inom loppet av några minuter. Den första redde MODO Hockey ut på ett förtjänstfullt sätt, fakta är att den hetaste målchansen skapade Tobias Åhström när han tog eget avslut i ett två mot ett-läge.

– Första minuterna är bra men sedan så tappar vi initiativet när vi drar på oss utvisningar, säger Pär Styf.

Rockwood presenterade sig

I Tingsryds andra power play spräcktes dock Anthony Peters nolla när Jonatan Harju från nära håll hittade rätt. MODO Hockey replikerade dock snabbt. Direkt efter tekningen slarvade Tingsryd. Filip Sveningsson högg och tvingade hemmalaget att ta en utvisning och då passade Patrik Karlkvist på att med sitt femte mål för hösten kvittera till 1-1. Första perioden såg ut att sluta i målmässigt likaläge. Men så blev det inte. Med endast 13 sekunder kvar så presenterade sig Adam Rockwood med ett distinkt avslut. Det var för övrigt Rockwoods tredje byte i matchen.

– Kul för Adam att få nätkänning direkt. Det var också ett riktigt fint avslut, ett jättesnyggt mål, säger Styf och fortsätter:

– Kvitteringen till 1-1 var i det läget viktig för oss. Tycker att vi tar tillbaka initiativet då och ser man på första perioden så är den i det stora hela bra genomförd. Långa stunder har vi härlig fart och intensitet. Vi har rätt avvägningar.

"Vi gör allting tvärtemot"

Men så mycket mer kul med MODO-ögon sett blev det inte. Mittperioden förvandlades till ett ras som för dagen släckte MODO Hockey. Direkt i upptakten av perioden kvitterade Tingsryd och sedan fortsatte eländet. Tingsryd gjorde 4-0 i perioden och MODO Hockeys ledning efter 20 minuters spel var bortblåst.

– Vi gör väl i stort sett allting tvärtemot vad vi gjorde i första perioden. Vi tappar konceptet. Vi ger bort puck och ytor och när vi kommer i underläge blir det egentligen bara ännu värre, säger Styf.

"Vi måste hitta en jämnhet och vara konsekventa"

Tredje perioden blev relativt avslagen utan någon riktig puls. Tingsryd gjorde ytterligare ett par mål och när slutsignalen ljöd stod det 7-2 på tavlan.

– Det är nattsvart. Vi biter oss själva i svansen idag. Vi måste analysera varför vi uppträder som vi gör, varför det blir som det blir idag. Vi sätter oss själva i ett bra läge efter 20 minuters spel. Men sedan så blir det pannkaka av allting. Vi måste hitta en jämnhet, vi måste bli konsekventa i allting. Helt klart har vi en utmaning framför oss, säger Styf som nu fått se sitt manskap släppa in sju mål i två raka matcher.

– Det är alldeles för dåligt att släppa in så många mål. Usch, avslutar Styf.

För MODO Hockey gäller det att ladda om inför morgondagens match mot Västerviks IK - också den med nedsläppstid kl 15:00.