Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
MoDo
MoDo

Inför Tingsryd - MODO Hockey

28 december 2020 11:25
Herr

Tingsryd och Västervik på bortaplan är vad som väntar MODO Hockey i HockeyAllsvenskan tisdag respektive onsdag. ”Det finns en revanschlust i gruppen efter hur vi avslutade innan jul. Vi har tränat på bra i tre dagar och ser nu verkligen fram emot de här två matcherna”, säger Pär Styf.


Det är återigen dags för MODO Hockey att åka iväg på en bortaturné. Innan det korta juluppehållet handlade det om tre raka bortamatcher - den här gången är det två matcher på lika många dagar som väntar.

– Det känns både bra och skönt att dra igång igen. Nu hoppas vi på att framöver få lite kontinuitet i allting. Hitta en rytm i både träningar och matcher, säger Pär Styf.

"Vi har koll på vad de vill göra"

Tingsryd och Västervik står för motståndet tisdag respektive onsdag och Tingsryd mötte MODO Hockey även på bortaturnén innan juluppehållet.

– Vi har koll på vad de vill göra på isen. De prioriterar sitt försvarsspel och de gärna vill ligga på kontring. Med den vetskapen så är vi medvetna om att vårt spel med puck måste vara bra - och att vi måste ha smartness. När vi vann mot dem före jul så startade vi inte matchen som vi ville men vi vände och gick ifrån målmässigt. Den här gången vill vi vara med från första nedsläpp, säger Styf.

"Märks att det finns revanschlusta"

MODO Hockey har efter julbreaket genomfört tre isträningar. Isträningar där mycket fokus varit på grunderna och detaljerna.

– Vi har gnuggat det en hel del, samt att vi också jobbat mycket med farten. Tycker det har sett helt okay ut. Sedan märks det också klart och tydligt att det finns en revanschlusta i gruppen. Inte någon är nöjd med vad vi presterade i sista matchen mot AIK innan julbreaket, säger Styf.

Läget i övrigt i laget?

Frank Corrado och Tobias Viklund är på skadelistan. Tommy Enström och Jesper Dahlroth är tillbaka.

Status kring nyförvärvet Adam Rockwood?

– Han ansluter till truppen på resan ned till Småland. Känns bra att få in honom. Vi har blivit av med två centrar och att då få in en pjäs med offensiva skickligheter är viktigt. Nu får vi se hur status är med honom efter hans resande och tidsomställning, samt om allt pappersarbete är klart, förhoppningen är att vi ska kunna använda honom på något sätt under den här trippen.

"Vi vet vilken prestation vi vill göra"

Noterbart i övrigt är att båda matcherna har nedsläppstid kl 15:00 - en något udda nedsläppstid när det kommer till vardagsmatcher.

– Det var spikat att vi skulle spela den tiden på onsdag och därför var det skönt att det blev även så imorgon. Att spela på eftermiddagen är inte något problem, det brukar vara en bra matchtid, säger Styf innan han avslutar:

– Vi är laddade och vill göra någonting bra av de här matcherna. Nu är allt fokus på Tingsryd och vi vet vilken prestation vi vill göra.